Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tato dvojice Italů je vcelku dobrá i komická.Dávám tomuto filmu 4 hvězdy a 80 procent.Nostalgie z dětství.Tato dvojice dublérů Terence Hilla a Buda Spencera působí vcelku dobrým dojmem.Je to výborná italská komedie o dvojici kamionáků,kteří mají přepravit zakázané zboží v podobě sprejů jistému plešatému šéfovy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sergio Bazzini, Tulio Demicheli .. Nezapomenutelné bitky, nezapomenutelné hlášky a v mládí tolikrát opakovaná zábava při každém dalším podívání až do zničení videokazety..:-)) Souhlasím, že právě tohle patří do Zlatého fondu komedie. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ale, k čertu s nimi. Jsou takový ošklivější, než Bud Spencer a Terence Hill a jako nevinného kluka mě to dost mátlo, ale ta hudba, ty honičky, ty humory a bitky, prostě to všechno, co vyextrahovali z originálu tito epigoni, bylo po čertech srandovní a dost jsme se u toho jako děti řezaly. V průměru asi takto. Za přiznané kopírování dávám čtyři hvězdy (doufám, že přiznané, v opačném případě bych neváhal nasadit šrapnel). Za hudbu (skvělou úvodní písničku On my Way, kterou si, nevím proč, pořád pletu s Dune Buggy z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí) další čtyři hvězdy. Za občas nalezený originální gag tři hvězdy. Za to, že tvůrci neměli prachy na Buda a Terence a mohli vytvořit naprosto famózní a následně kultovní sérii o Šimonu a Matoušovi dávám jednu, protože odpadem dělit nejde. Početně to vychází na průměrné tři hvězdy. A to hodnotím podle tehdejšího dojmu. Nedokážu si představit, že bych na to čučel dnes nebo jindy. To přehnané napodování originálu by mi přeci jen asi brzo začalo lízt na nervy. ()

Mathiue1994 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Skvělá "parodie", u které se smějete už jenom zvuku facek, které Šimon s Matoušem rozdávají na potkání. Navíc typický styl Matouše, že drží v ruce knihu dá jí svému protivníkovi do podpaží a vlepí mu facku, takhle 20x opakuje. Z toho jsem se svíjel ve křečích smíchu ještě další 2 týdny, když jsem si na to vzpoměl. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)
  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama