Reklama

Reklama

Krev z hrobky mumie

  • Velká Británie Blood from the Mummy's Tomb (více)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prste a přivolá tím kletbu na svoji dceru. (Netflix)

Recenze (24)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, radšej by som privítal ako zafačovaná zhnitá zombie kántri svoje obete, než sa pozeral na schizofrenickú ultrasexy brunetku, ktorá by sa hodila rovno do nejakého vtedajšieho dobového porna. Napätie síce neabsentuje, ale jeho málo a po väčšinu času ide o možno viac než dosť nudnú konverzačku. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Mno. Hodně nepovedený Hammer. A určitě nejslabší pokračování tetralogie o mumii od této anglické společnosti. Počet mumií - nula. To je na film o mumii dost velké minus. Děj velmi chatrný, nelogický a opravdu špatně napsaný. A vzhledem k méně známým jménům lze tušit, že i dost špatně zahraný (třeba mladej frajírek, partner hlavní hrdinky - s velmi zajímavým filmovým jménem Tod Browning - je opravdu hodně špatnej herec. Ale ani ostatní nejsou žádná sláva). Napětí nikde, atmosféra nikde, zkrátka filmu patří dvě hvězdičky a už o něm nechci slyšet. Snímek má ovšem tři klady, které přece jenom mě donutí hodnocení zvýšit: poměrně slušné a hojné krvavé záběry (především na proříznuté hrdlo), velmi zábavný a uspokojivý konec (už tu někdo spoileroval, nebudu to opakovat) a především jedna z nejkrásnějších hereček, co se kdy objevila v britském filmu: Valerie Leonová. Jasně, moc hrát neuměla, ale to nebylo podstatné. A hned dvakrát. A jednou úplně nahá. Na ni se stačilo jen dívat... a užívat si to. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala Hammerov, ktorý ma moc nezaujal. Príbeh o múmii, ktorá ani múmiou nieje a nemá čo ponuknut. Skoro nič tu nevidíme, keby aspoň roztrhané telá, ale len vánok, a potom už len mierne natrhnuté hrdlo, čo z tohoto filmu robí len slabo pozeratelnú jedno hubku. Okrem toho, že som si spomenul na múmiu z roku 1999, kde i náš Imhotep zhanal artefakty, ktoré mali archeológovia a keď ich dostal, len pár slov a bol oživený. Hádam sa tvorcovia inšpirovali týmto filmom, a keď áno, chvalabohu len čiastočne. Dobre sa pozeralo asi len na V.Leon a kedže je to Hammer troška nadhodnotím, pravdaže musím. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Ještě spí a spí a spí dívka zakletá, z pahýlu jí kaluž krve vytéká." ___ Poslední díl série Mummy filmů studia Hammer. S výjimkou jedničky je tento film rozhodně nejlepší a nejoriginálnější. Nejedná se totiž o ten klasický příběh, kde svalovec ve špinavých obvazech po tisíciletích ožije a začne terorizovat své objevitele. Tentokrát tu máme jakousi jednorukou polonahou egyptskou Šípkovou Růženku, která si poklidně spí ve své hrobce a z useklé ruky jí stále kape krev, zatímco ruka samotná si běhá po všech čertech. Úplnou náhodou jí hlavní hrdinka z oka zcela vypadla, no a nechybí ani hlavní záporák, který chce Sleeping Beauty Teru oživit a tak začne vražďovat bývalé členy expedice, neboť chrání artefakty, co jsou k tomu potřeba. Film je až netradičně krvavý, body count je opravdu velký (!!!!!!SPOILER!!!! Vlastně zemřou úplně všichni, co se na plátně objeví. !!!KONEC SPOILERU!!!), atmosféra je taková docela pochmurná a objevuje se zde pár dobrých a originálních nápadů. Hodně se mi také líbil nejednoznačný konec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to z nostalgie nad tím, že se „Krev z hrobky mumie“ stalo posledním filmem série, anebo proto, že je v hlavní roli krásná žena, ale jednoduše mě snímek „Krev z hrobky mumie“ ze všech čtyř mumiích filmů od Hammeru bavil nejvíce. Přišel mi nejvíce děsivý, nejvíce krvavý, což nutně nerovná se horor, ale v tomhle případě funguje, no a navíc to ještě bylo sexy. Za mě prostě poprvé u mumie od Hammeru nadprůměr. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní hvězdou filmu měl být původně Peter Cushing. Ten se ale nakonec natáčení účastnil pouze jediný den. Další filmování musel zrčit kvůli vážné nemoci své ženy. (Šakalík)
  • Režisérem filmu byl původně Seth Holt, ale během natáčení zemřel a film dotočil Michael Carreras, který ale v titulcích není jmenován. (Matio)

Reklama

Reklama