Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že tenhle film naprosto propadl, Hawkse RKO vyhodilo a Katharine Hepburnové trvalo dva roky, než se jí podařilo vrátit se na plátno (tentokrát už ale v Příběhu z Filadelfie, po němž se držela na vrcholu prakticky až do své smrti v roce 2003). Leopardí žena je totiž dokonale zábavná. Tím myslím, že neuplyne jediný okamžik, kdybyste se nudili. Odvážně bych to přirovnal k Připoutejte se, prosím!, v němž rovněž scénárista nepoužil jediný dialog bez pointy. Katharine Hepburnová a Cary Grant jsou pár snů, který těžko překonáte (leda Katharine Hepburnovou a Spencerem Tracym;oD) a i zbytek herců je skvělý. Navíc tu je velká kupa hlášek ("Já jsem major Applegate. Alespoň myslím..." "Natrhl jste si kabát",...) a leopard. Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Já mám totiž tyhle (sice nepokrytě zábavné, ale povedené) filmy radši, než některé umělecké, u kterých se akorát tak nudím. Hned jsem u vás, pane Peabody... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Opravdu bláznivá komedie. Stojí na úderných dialozích, herectví živelné, odzbrojující K. Hepburn (její mužský protějšek se spíše jen veze) a absurdních situacích, které se kupí jedna na druhou. Občas mi sice trochu vadilo přehrávání (hlavně ze strany Granta) a sem tam se naskytla i poněkud jednodušší (ve smyslu hloupější) scéna, ale po většinu času jsem se dobře bavil, takže za mě to budou slabší 4*. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Režisér Hawks bol pri nakrúcaní veľmi spokojný a odvďačoval sa tak, že namiesto nakrúcania vzal štáb so sebou na dostihy alebo inokedy kúpil všetkým dve bedne šampanského. (classic)
  • Časopis Premiere zařadil v roce 2006 film mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)
  • Ve filmu není žádná hudba s výjimkou úvodních titulků a konce. (Kulmon)

Reklama

Reklama