Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jak mi byl počáteční výkon Cary Granta protivným (chůze á la nevím kudy kam), tak v druhé půlce -ač nevím, kde přesně se to přetavilo- jsem ho vzal na milost. Později mi vytanula myšlenka, že je vlastně dokonalý. A hle, najednou tu přede mnou už nestojí ta bohabojná figurka americkýho antropologa honící se za golfovým míčkem, ale chlapák, kterého změnil jeden den. A to jeden den po boku Katherine Hepburn, která hraje jako střelená a fakt, že je tenhle stařičký kolotoč jménem Bringing Up Baby starý už pěknou řádku let, nemůžu se zbavit pocitu, že je lepší než půltucet dnešních komedií. Už jenom ta scéna ve vězení je tak absurdní, že už víc absurdnější ani být nemůže. 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá konverzační komedie s poněkud překombinovaným koncem, právě za něj musím dát jen 4*.___ Pánové, máte-li před svatbou, vyhněte se raději Katerine Hepburne obloukem. Neuvěřitelné, že je tenhle film tak starý. Neztratil totiž ani po letech nic na svém půvabu a především tedy vtipu.___ S překvapením konstatuji, že K. Hepburne měla jako starší o dost víc půvabu, ale možná to v Leopardí ženě dělalo to hrozný háro, co měla na hlavě. EDIT 2023: Viděno v původním dabingu, takže srovnání se nabízí. Kvalita je samozřejmě ve starším provedení, kde si hlavní postavy vykají. Petr Kostka nadaboval Granta výborně, ale Kateřina Lojdová není o moc horší než Alena Vránová. Ovšem u ostatních postav propastné rozdíly, taky koho chcete postavit na úroveň Miloše Kopeckého či Františka Filipovského... ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

90%. Musím říct, že Leopardí žena nedosahuje takových kvalit jako My man Godfrey nebo Lady Eve nebo Lubitschovo komedie a možná, že i His girl Friday zase od Hawkse je o něco lepší, přesto je to komedie ohromně půvabná, fakt vtipná a se spádem, kterej je určitě jeden z největších v dějinách filmu. Skvělá a krásná je Katharine Hepburn, vtipnej a milej je Cary Grant a leopard je taky sympatická kočička. Myslim, že Hawks se u tohohle filmu bavil a nás baví dodnes. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie, u které jsem se smál v podstatě od začátku do konce. Úžasná chemie mezi herci funguje naplno, ale to vše je podáno neskutečnou kadencí, kdy vtipy se střídají jeden za druhým, některé méně nápadné, o to zábavnější, pokud si jich všimnete. Tohle je prostě něco, co se musí vidět a nesmí zapadnout. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • S nápadom nakrútiť film prišiel Howard Hawks, keď bol v roku 1937 pozastavený iný jeho projekt a on hľadal náhradnú prácu. Spomenul si, ako sa nahlas smial pri čítaní jedného krátkeho príbehu, ktorý si prečítal v časopise. Pôvodný príbeh prepracoval – na rozdiel od filmu v ňom boli David a Susan – zasnúbení, nefiguroval tam žiadny brontosaurus, ale obsahoval zápletku s leopardom. (classic)
  • Katharine Hepburn nikdy předtím v žádné komedii nehrála. (Kulmon)
  • V původním scénáři byla puma místo leoparda. (Kulmon)

Reklama

Reklama