Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozdní šťastný dědic zlatého věku grotesky neponechá divákovi ani vteřinu na oddechnutí. Výstřední vědec, skvěle hraný Grantem, je vyvažován ještě větší divokostí a bláznivostí Hepburnové, vírem, který ani vteřinu neponechá nic, aniž by to nedestruoval. Vždy však z počestných pohnutek, jejichž společným jmenovatelem je boj o milovaného muže. Slovo crazy komedie je naplněno v tomto případě až definičně. Skutečnost, že ve starém filmu bylo možné natáčet skutečné skvosty, lze jen těžko naplnit lépe. U Hepburnové bych kromě toho rád připomněl její skvostnou etudu dívky z podsvětí, zahranou tak skvostně, že to i po létech bere dech. Obdivuhodné jsou i cvičitelské výkony a způsob, jakým se se svými úlohami vyrovnali oba leopardi. V případě Hepburnové představuje tato role přirozený začátek jejích emancipovaných žen, jejichž odvaha a ambice rostou bezprostředně v přímé úměře s úspěchy, jichž se jim dačí docilovat. Zlatý - možná i platinový - úspěch hollywoodské továrny na sny je v tomto případě nesporný a stále stejně přitažlivý. V osmičkovém roce zvláště. Jakoby posvěceně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát let stará komedie, která ještě stále perfektně baví! Neurotický Cary Grant (nepřehrával!) a živel Kathrine Hepburn jsou vážně perfektně sehraní, fnguje mezi nimi určité kouzlo, které skvěle přechází na díváka, tudíž se nuda v žádném případě nemůže projevit. Začátek je famozní, skvělé "náhody" a scénář, kde dialogy sviští rychlostí blesku a Hawks jedndouše čaruje. Zbytek postupně zpomaluje, ale stále si drží vynikající úroveň a závěr ve věznici je opravdu legrační. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Americká LEOPARDÍ ŽENA mi připomíná český film EVA TROPÍ HLOUPOSTI. Veselohra a v hlavní roli potrhlá hyperaktivní holka. Oba filmy vznikly ve stejnou dobu (dělí je rok). Tím ale podobnost končí. Zatímco českou verzi si kdykoli rád pustím a u této prvorepublikové komedie se zasměju, americká varianta mě se svým stupidním humorem spíš vytáčí. Katharine Hapburne se mi tu vůbec nelíbí. Je mi vysloveně protivná. Bezprostřednímu „telecímu“ vystupování Gollové nesahá ani po kotníky. Není nad český humor. Hollywoodská BLÁZNIVÁ STŘELA z roku 1938 selhává na plné čáře a nezachrání to ani velké herecké hvězdy. 35% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Scéna, ve které má Susan roztržené šaty se ve skutečnosti stala Carymu Grantovi. Pověděl o tom Hawksovi a ten to zařadil do filmu. (Kulmon)
  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama