Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (143)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nakonec to tak špatné nebylo,ale výhra to rozhodně není.Nápad není nic nového protože kombinuje trošku toho Boogeymana a samozřejmě že se nesmí říct 3x Bettlejucie.Atmosférou a zpracováním mi pak PáPá Pán hodně připomněl podobně rozpačité It Follows.To taky slibovalo celkem dost a nabídlo dost málo.Digi Pes by tu pak nemusel být vůbec...50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja kamaráti sa presťahujú z internátu do obyčajného domu, aby sa mohli sústrediť na štúdium. Keď v dome objavujú záhadné znaky a počujú v noci psa, nevenujú tomu pozornosť, ale čím dlhšie v dome zostávajú, tým viac majú pocit, že sa niečo deje. Prídu na to, že sa stali obeťami Bye Bye Mana, ktorý ich zatiahol do drsnej hry plnej halucinácií, utrpenia a smrti. - The Bye Bye Man je ukážkovým príkladom toho, prečo je tento žáner v poslednej dobe tak podceňovaný. To, keď sa minulý týždeň začali kamarátky rozprávať o tom, že do kín ide tento horor a označili Annabelle za perfektný horor, a pritom ani netušia, čo je The Shining, ma úplne dostalo. Nemám slov, ale toto je zrejme Final Destination pre komerčný horor. PG-13 rating, pričom sex medzi tínedžermi zobrazený byť môže, ale krv môže byť v maximálnej miere zobrazená ako škvrna nakreslená temperkami na stene, katastrofálne digitálne efekty a buď falošné lakačky s prehnaným zvukom, alebo radšej žiadne lakačky. Na druhej strane ale musím oceniť talentované herecké obsadenie, hlavne tú slečnu menom Cressida Bonas, ktorá netuším, kde sa zrazu vo filmovej branži objavila, ale bez akýchkolvek predchádzajúcich skúseností to odohrala dobre. Námet bol velmi zaujímavý, ale vďaka už spomínaným zábranám nedosiahol svoj potenciál. Pre tých 7 miliónov z rozpočtu by sa našlo 10 indie projektov, ktoré by si to zaslúžili ovela viac, ale ten, kto do tohto investoval, asi v matematike velmi dobrý nie je. + Doug Jones + herec z Stage Fright a Ouija + herec z Scream Queens + herec z Hush + herečka z Disturbia a Frankenstein ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Skryté zlo se opravdu někam skrylo a bohužel s sebou pozvalo do skrýše i strach. Celý snímek se tedy stal lehce bezúčelným. Netuším, či jsou na tom tvůrci hororů s fantazií až natolik bídně, že se stalo novým trendem vykrádat divácky úspěšné klasiky. Je více než trapné, že se nám v hororovém světě stále recykluje několik konceptů. Opět nechybí strašidelný dům ukrývající hrozné tajemství, ani několik nesympatických retardů. Tvůrci se předhání pouze v tom, kdo do hlavních rolí obsadí prkennější herce. Značné zklamání! A to mi byl film snímek několika vyděšenými účastníky kina horlivě doporučován. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chudáka Bonboňáka v převleku za Babadůka, jeho věrného digitálního prasopsa, říkejme mu třeba Horác, jakož i ubohého diváka, mimořádně bestiálním způsobem hodinu a půl neinventivně, hloupě a vykradačsky terorizují svým živočišným neherectvím dva totálně nesympatičtí slizáci a jedna hnusná plochá pizda. Naštěstí však dobro zvítězí a dostanou, co si zaslouží. Musím konstatovat, že tentokráte mají zdejší dva největší hororoví exprdi výjimečně pravdu, ačkoliv jeden u toho jako obvykle zase prstil ségru a druhý urputně vymýšlel, jak ze sebe v komentáři opět udělat co nejukrutnějšího multikokota. Je to opravdu řídká sračka, proháněna scénářem ňoumovitého prznitele exhumovaných hororových mrtvol. Ale co taky čekat od autora jménem Démon Šnek, že. Chcete-li vědět, jak skvělý a monstrózní býval Čau Čau, než vzal tohohle tupého štěka, stačí kliknout. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)
  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno