Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,393,507Tržby Celosvetovo $145,374,099Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,418,910Tržby za predaj DVD v USA $3,058,623║ Veru človek ani nevedel čo môže čakať od takéhoto zoskupenia a nakoniec to celkom dobre vyšlo. Máme tu celkom šlušný akčný thriller, kde sa herecky pekne chytili Brosnan aj Chan. Dejovo pútavé a miestami to má dosť dobré grády a samozrejme aj nejaké tie zvraty. /65%/ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli irský Brosnan a český Semtex. Ať žije Semtín! Ve vedlejší roli Chan made in China, majitel čínské restaurace, kde se už dávno negrilují jezevčíci, ale irští teroristi s vyšším obsahem proteinů a olova. A ten mi tu prostě neseděl. Celkově kdyby tu Džeký vůbec nebyl, sledovali bychom vcelku zajímavé vyšetřování a nějaké ty intrikánské vychytávky, takže slušná nenáročná zábava by vyšla. S Džekým to byla přepálená blbost, doslova a do písmene. Škoda, že neexistuje v reálu podobný restauratér, mohl Amíkům ušetřit práci a čapnout Usámu bin Ládina do týdne od útoků na Dvojčata. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FUCKING CHINAMAN!" ------------- Britský prízvuk je proste jeden veľký vtip. Nič ním povedané nedokážem brať seriózne. Ale na lepšiu nôtu. Starý dobrý Jackie Chan ešte stále dokáže vytrieskať dušu zo všetkého zlého. Napríklad tu položil na kolená nie len teroristickú skupinu (rozumej bandu amatérov), ale aj osobnú ochranu vládneho činiteľa a to ani nebolo všetko. Cením pekne progresívne gradujúcu akciu a výkon Jackieho, ako zdrveného otca. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně let jsem Jackieho neviděl, protože jeho nový filmy mě už moc neberou, takže jsem zprvu s hrůzou zíral, jak sešel a zdědkovatěl. Ale samozřejmě že tu sešlost a zdědkovatění dost přehrával a umí pořád pár dobrejch triků, na který by se většina z nás nezmohla ani za mlada. Prošedivělej Brosnan s irským přízvukem je taky dobrej, určitě lepší než v časech, kdy vypadal jako bisexuální manekýn hrající si na Jamese Bonda. Každopádně celej Foreigner je nadprůměrně povedenej béčkovej akčňák, záživnej, svižnej, přímočarej, bavilo mě nakouknout do zákulisí IRA a dostal jsem taky přímo od Jackieho parádní tip na časovanou zápalnou bombu za pár pětek, kterej se někdy může hodit. Na druhou stranu velká vada na kráse Foreignera je ta, že v něm scénárista použil poněkud vyšeptalej, ba přímo z prstu vycucanej námět - bomby do veřejnejch autobusů a letadel totiž dávají úplně jiní chlápci, než irští katolíci. Ale o tom se přece filmy točit nemůžou, že jo, to by byla xenofobie, takže ať se zase rubou bílí s bílejma. A necháme to celý vyšetřovat Afrobrita. Eh, nějak mě tahle filmová virtuální současnost přestává bavit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Che, no to mi ho zahoď do kopřiv! PánBú ví, jestli se dále nebudou nacházet nějaké spoilery, tak to raději nečtěte. Marconi s Campbellem nám předhodili krmi, uklohněnou z následujících ingrediencí - atentát, IRA, papá s traumátky, politické sviňárny, migroš-rákos, který nikdy nehrál nic více, než poskakující žlutopičku, mekgajvrovské schopnosti vytvořit výbušné zařízení ze sponky, jetele a bonparek, staré dobré árnýovské komandování a Brosnan, co sere svou stařenu. Pes s kočičkou hadr, buďme upřímní. Čekal jsem, že se po požití (přinejmenším) zeseru jako amina. Ono ne. Nejen za zachované dekorum tedy plný počet. Šokoval i sám mistr ping-fu Džekýčen. On hrál! SIce jen polohy ,,smutný, více smutný, nejsmutnější, nasraný a (asi pět vteřin v začátcích) veselý, až hrdý", ovšem to je na jakéhokoliv asijského herce neskutečný rozptyl, o co více pak, když zrovna od něj čekáte jen ,,skok, hadžá! bum, hyjáááá - kop, utiky utiky, skok, hadžá....". Prostě šok a jedno z největších překvapení poslední doby. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)
  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama