Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (226)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Z první série mám rozporuplné pocity. To co ztvárnili tvůrci dle knižních předloh (pár povídek v několika epizodách bylo ztvárněno vskutku bravurně), bylo to nejlepší z celé série. To co si tvůrci vymýšleli sami, bylo nudné, nezajímavé a laciné. Pro druhou sérii moc prosím o více Sapkowského a méně vlastní iniciativy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu. Trailery byly divné, fotky ještě víc a Cavill úplně nejvíc. O to víc jsem byl ale překvapen, co jsem 20. prosince 2019 uzřel. Uzřel jsem špičkový fantasy seriál. A zatraceně strhující fantasy seriál. Zaklínač nenudí ani jedinou vteřinou a má opravdu šanci stát se tím pravým nástupcem GOT, k čemuž patrně i dojde. A velmi zaslouženě. Henry si mně získal na svou stranu od první vteřiny, protože on opravdu JE Geralt. A Joey Batey jako Marigold je pak absolutně famózní. A nakonec i ta Anya Chalotra, která je prostě překrásná a sexy... tak jak má Yenefer být. A teď k adaptaci samotné - seriál sleduje hafo linek odehrávající se v různých časech (patrně tři časové linie), které trvá nějakou dobu odhalit a neznalci seriálu (dobře, či her) by v tom mohli mít trochu hokej. Ale vážně jen trochu, a to myslím upřímně. To nejlepší (a často nejvtipnější) z povídek je většinou vynecháno, téměř všechno je předěláno ku prospěchu seriálové věci, ale mně to ani v nejmenším nevadilo. Pilot sice zpětně jede tak nějak na půl plynu, ale je to pilot a nemohl být lepší. Ovšem epizody 2 - 6 jsou neskutečná lahůdka, která překonává i ty nejlepší díly GOT. Poslední dva díly jsou opět o něco slabší, ale fakt jen o trochu. Konec je krásně otevřený a já se na druhou řadu neskutečně těším. Zaklínač je skutečně v dobrých rukou. Zamiloval jsem se hned v první minutě a s každou další jsem byl zamilovaný o něco víc. A ano, samozřejmě je to lepší, než polská verze (ale Zebrowski, je přecijen Zebrowski). Tady je všechno v pořádku. 100%. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to lepší než sem čekal a čekal sem něco mezi kastrací a kaktusem v prdeli, takovým tím kaktusem co má na sobě milion trnů. Jedinou vadou na kráse je, že se tvůrci snažili do osmy epizod nacpat příběh o Ciri a zároveň i nějaké povídky z knížek "Poslední přání" a "Meč osudu" a navíc ty časové skoky, takže v jednu chvíli sem nevěděl, v jaké časové rovině se to nacházím. Ale z nějaké důvodu, to relativně drží pohromadě a bavilo mně to a to hlavně z důvodu, že je zpracováno s fanouškovským zápalem a nechybí tomu nadšení. Navíc herce to viditelně bavilo, takže žádný další El Mucho bigote se u Cavilla nekoná a i ta Ciri a Yennefer, které podle zdejších Ruských trotlů, měli být černé, jako Půlnočnice, sou v pohodě a v herečce co hraje Ciri, tkví obrovský potenciál. Ale tvůrci se měli opravdu věnovat specifickým povídkám a příběh o Ciri si nechat do druhé série, ale jinak to šlape na jedničku, souboje s lidmi sou výživné, souboje s monstry zase napínavé, monstra vypadají parádně a dialogy sou taky na dobré úrovni. A co se týče Marigolda, tak ten nemá vůbec chybu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na boje s monstry, kouzla a boj o vládu nad většinou kontinentu. Toho všeho je tu zatraceně málo. Pohled na události z perspektivy Dr. Manhattana nevadí, udržuje to pozornost, kterou ruší naprosto nulový úvod do světa a jeho zákonitostí a obyvatel. Nečetl jsem knihy, nehrál hry, takže vůbec netuším, proč postavy činí, co činí, proč ty žvásty o osudu, a hlavně v tom nevidím absolutně žádný příběh. Další sérii už nejspíš vynechám. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)

Reklama

Reklama