Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle povídka o dracích (Hranice možností) je tak zamotaná, že její zkrácení samozřejmě občas zabolí. Celkem se jim to povedlo. Jeremy Crawford jako Yarpen Zigrin je celkem dobrá volba a skotský dialekt k trpasličí mluvě krásně sedí. Crawford si značně polepšil od šaškování v divadlech pod vedením Daniela a Mirjam Landových :-) .Paradoxně zatím zjišťuju, že jeden z nejlepších prvků této adaptace je soundtrack, který taky mohl skončit tragicky. Třeba balada, kterou Marigold (Jaskier) složí o Zaklínačovi s Yennefer je opravdu působivá. K poslechu zde The Sweet Kiss: https://www.youtube.com/watch?v=cW3zB_AGXIk ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p padouši se rvou mezi sebou, aby ona mohla utéct ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cahir, Fringilla a Ciri bolí stále stejně, možná i více. Dále na tuto ohavnost plýtvat slovy nebudu. Hranice Možností zde nebyla adaptovaná, byla možná velmi volnou inspirací. Je to sice jakoby zábavné, ale když vím, co to mohlo být podle knihy, tak spokojený prostě být nemůžu. Ze Sekáčů je armáda, z trpaslíků ok možna Yarpen a Eyck, no o něm škoda mluvit. Borch sice fajnový, ale taky ne moc věrný předloze. CGI draka velmi slabé, navíc i když Zaklínač definoval rozdíl mezi drakem a wyvernou, tak to někdo zapomněl říct trikařům, což je fakt k pláči. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, v předchozí epizodě se sice nepodařilo uvěřitelně podat začátek vzájemné přitažlivosti mezi Geraltem a Yen, ale tady náhle již vše funguje jak má. Krásně vykreslená odtažitá a komplikovaná romance s dobře napsanými dialogy, která využívá vytvořené podklady u obou osudových milenců a postupně vygraduje v emocionální a pro další směřování velmi důležité finále. Vše za asistence výborného Borche. Krásné prostředí hor, dobrodružná atmosféra obyčejné neobyčejné zakázky, další příjemné rozšíření tohoto světa a barvité, zajímavé vedlejší postavy, které zábavně sekundují bardovi. Jen ten drak se opravdu nepovedl, nejenom kvůli ne moc povedenému CGI, ale i hnusnému designu. Jinak ale k této adaptaci nemám výhrad. Nové směřování s Ciri zatím naneštěstí přesně tak hloupé a zbytečné jak jsem se obával. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S týmto dielom mám ,ale najväčší problém. A to z dvoch dôvodov. Zatiaľ ,čo som mal doteraz pocit ,že sú efekty v tomto seriáli priemerné ( nie zlé ale nové GoT to nie je ) tak v tejto epizóde vyzerajú efekty dosť odfláknuto. Niekedy som mal dokonca pocit ,že aj prvý poľský seriálový Zaklínač má lepšie efekty ako tento diel. ale najviac ma dostalo ,že si tvorcovia pomýlili Wyvernu ( tak ako obyčajní ľudia v Zaklínačovi ) za obyčajného ,ničím výnimočného draka... 70% a možno menej ,pretože všetky tieto chyby sú napraviteľné. Niektoré sa nemuseli ani stať. Veď si stačí dať do Googlu slovo Wyverna a výjde vám presný popis a charakteristika...bolo teda nutné sa hrať na nechápavých?... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Hranice možností“. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama