Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (407)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní výsměch knižní i herní sérii. Multikulturní srajda, která pod diktaturou světových nesmyslů kurví i takhle vydařené dílo. Pokud vám za komunismu vadila cenzura děl, tak zde ji máte ve svobodné éře opět, jen dnes to nikomu nevadí...protože, kdo by se ozval, že mu tohle vadí, sejmou ho jak prašivce :-/ Žádná monstra, žádné zaklínačské peripetie, jen nudná procházka s przněním jak postav, tak děje :-/ Škoda, přitom první série začala dobře. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě jsem sice váhal, ale pořád jsem ještě doufal, po té druhé už nemusím ani váhat, ani doufat. Tvůrci seriál pohnojili podobným způsobem jako jiná parta GoT, jen to přišlo o něco dřív. Já chápu, že se scénář nemůže držet striktně knižní předlohy, tady to ale s postupem času vnímám tak, že z předlohy zůstal jen název. Pořád nechápu, proč mají někteří filmaři pocit, že katastrofální nedostatky ve scénáři a minely v castingu dokáží zakrýt přebujelou CGI podívanou. A tak vznikají další a další vedlejší dějové linie, které nezřídka končí ve slepé uličce páchnoucí močí i pevnějšími produkty trávicího systému, ale zato se všude potulují digipotvory, jež vypadají jako uprchlíci z filmu Evolution (2001). Vyvstávají i nové otázky. Proč se Geraltovi říká Bílý vlk, když mi barva jeho vlasů evokuje Gandalfa před jeho střetnutím s balrogem? Využili tvůrci seriálu nilfgaardskou invazi k zakrytí infiltrace afroindických hord do slovanské fantasy? Kdož ví. Vysvětlení bezpochyby přinesou další řady tohoto veledíla. Pokud použiji letecký žargon, pak se seriál nachází v sestupné spirále, a pokud lidi za kniplem nezaberou, přejde do vývrtky. 2*- ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri prvej série som sa do toho akosi nevedel vžiť, no v celku ma to bavilo a tešil som sa na dvojku. No a čo ponuka druhá séria, na ktorú sme tak dlho čakali ? Vlastne ani neviem úprimne povedané. Páčili sa mi trosky s Kaer Morhen, no veľa mi toho neutkvelo v pamäti. Nemôžem povedať, že by som sa nenudil, skôr som stále čakal kedy už niečo príde a ono furt nič. Bohužiaľ je to tak. Druhá séria je len behanie po lesoch, zopár akcii, nových postáv, tréningu Ciri a hromada kecov bez poriadneho príbehu. Henry Cavill je stále fajn a vizuálne to vyzerá pekne, ale chýba tomu dobrý a pútavý príbeh ako soľ (prvá séria mala aspoň zaujímavý strih). Zatiaľ čo iným seriálom nechýba moment prekvapenia, napínavé ukončenia dielov, či strhujúcejší príbeh tu v druhom Witcherovi sa nám takmer nič s toho nedostalo. Škoda, snáď sa to v tretej sérii už rozbehne. 75% - 4* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec se to v souhrnu na ty čtyři hvězdy vyškrábalo, ale v porovnání s první sérií se prostě jedná k kvalitativní propad dolů o pár poschodí. Neberte mě špatně, postavy zase září, linka vystavěná kolem Geralta a Ciri je pevná jako skála, i ostatní v tomto ohledu nezaostávali. Jen mě tentokrát zklamal scénář. Všichni nám slibovali nášup všech druhů monster. Má očekávání díky tomu vystřelila kolmo vzhůru, ale bohužel zůstalo jen u nich. Bruxu Vereenu z prvního dílu už nic nepřekonalo, vše ostatní mi připadalo strašně zkratkovité (lešij, černohor, bazilišek), moc prostoru na obrazovkách jim autoři nedali, Geralt si s nimi poradil vždy až moc jednoduše. Po stránce vizuální bych měl též něco málo výhrad. Něco vypadalo fakticky dobře (Nivellen a Vereena), o něčem bych se radši už nezmiňoval (ten bazilišek na konci docela k smíchu, CGI otřes). Pořád se jedná o nadprůměrnou fantasy s mými oblíbenými hrdiny z knižní a herní série, ale doufám, že se nad vším zamyslí především forerunnerka této série, tedy Lauren Schmidt. Má co napravovat. Za mě 7/10 P.S. Jó, a soundtrack v původní sérii s daleko větším emocionálním dopadem na diváka. Aspoň ten Joey Bates složil písničky, které mají šmrnc :D ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihy i povídky jsem četla, povídky jsou vážně TOP. Chápu, že natočit předlohu stejně, bývá na programu málokdy, čili to mě až tak netočí. Ovšem čekat na tento výsledek dva roky? Chápu rozhorčení některých diváků. Henry mě jako Zaklínač baví, žeru mu to sakumprdum, i tady to celé opět stálo a padalo na něm. Atmosféra skvělá, duševní poryvy fajn, ale Ciri má mít 10-12 let, děcko, takže emancipovaná samostatná dvacetiletá hlavička makovička je stejná konina, jako třeba černý elf ve slovanských baladách. Výběr Yennefer mi neseděl od startu, no dlouho bychom tu byli, pokud bych měla vypisovat, kdo všechno mě v seriálu, na rozdíl od písmenek, vyrušoval... Vesemir byl ale zvolen dobře. Na fantasy koukám ráda, čili uzavřu takto: nejlépe asi divák udělá, pokud ke druhé sérii přistoupí jako k Zaklínači, natočenému na motivy Zaklínače. Knihy samy o sobě mají vcelku složitější děj, ale proč to tvůrci ještě víc a nesmyslně došmodrchali, je mi skutečně záhadou. První díl byl krásný. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Henry Cavill odhalil, že pro druhou sérii natočil scénu, která nebyla ve scénáři a kterou ho nikdo nepověřil: „Na začátku knihy ‚Krev elfů‘ je pasáž, ve které Geralt ztratí vědomí na Soddenském pahorku. Když se tak stane, má vizi toho, jak mluví se Smrtí. V průběhu této vize tu padne několik krásných slov. Do druhé řady nebyla napsána žádná scéna s tímto dialogem, přitom ta slova jsou tak úchvatná. Jde v nich spatřit spisovatelův um, a tak jsem chtěl, aby je řekl i můj Geralt. S tvůrci jsem se o těchto slovech moc nebavil, a tak jsem je prostě řekl, když jely kamery, a byl jsem připraven čelit následkům. Nakonec se má slova dostala do finální verze druhé řady,“ prozradil ke svému odvážnému kroku. (Geralt z Rivie)
  • Když Ciri prochází zbrojnici na Kaer Morhen, je možné zahlédnout Geraltův stříbrný meč z třetího dílu herní série. (NiWi)

Reklama

Reklama