Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA As You Are
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Takoví jsme, který se odehrává na začátku devadesátých let minulého století, pojednává o vztahu tří teenagerů – sleduje vývoj jejich přátelství skrze konstrukci nesourodých vzpomínek v rámci policejního výslechu. Jack žije svou matkou Karen na nudném okraji města, kde chodí na střední školu. Jako sociální vyvrženec a samotář je v podstatě bez přátel. To se ale změní ve chvíli, kdy se k nim přestěhuje Karenin nový přítel Tom a jeho syn Marek. Mezi oběma outsidery rychle vznikne pevné přátelství a po náhodném setkání v bistru do party přizvou i stejně starou dívku Sarah. Navzájem se drží v životě nad vodou, jenže vztahy se mění a tajemství, která vyplouvají na povrch, je donutí otevřít oči a uvědomit si, jak daleko jsou ochotni jít, aby žili život takový, jaký chtějí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Muka dospívání. 1) Spoiler. Tvůrci s divákem na konci trochu vyběhli a nesdělili pointu. Ta ale není třeba. 2) 22letý (!) režisér Miles Joris-Peyrafitte (zde i podíl na scénáři a hudbě) pojal svůj celovečerní debut jako rozšíření vlastního o dva roky staršího 20minutového snímku As a Friend. Tvůrce má zkušenosti i jako herec, kameraman a střihač. I když odkazy na 90. léta a Nirvánu jsou zřejmé, režisér nechtěl vytvořit dobový film. K tomu říká: The issues that those kids are going through are obviously issues that kids still go through now. That hasn't changed. 3) Zajímavý rozhovor. s režisérem. 4) 21letý Owen Campbell (dlouhovlasý Jack) a 22letý přitažlivý Angličan Charlie Heaton (Mark) jsou velmi přesvědčiví. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta minulého století očima teenagera, hledání sebe sama, svojí sexuality a do toho všeho spousta trávy a rodinných problémů. Tohle všechno nabízí tahle velmi příjemně natočená indie záležitost, o to víc působivější tím, že se jedná o vůbec první snímek režiséra Milese Joris-Peyrafittea. První scéna filmu nastolí trochu drsnější atmosféru, která kontrastuje s tím co po ní následuje až do té doby dokud nedojde k prvním dějovým zvratům. Je to taková klasická dějová rozplétačka jelikož snímek je vyprávěn skrze policejní výslech hlavního protagonisty v podání Owena Campbella, který podává velmi působivý herecký výkon, spolu s jeho "skoro" nevlastním bratrem Charliem Heatonem mají mezi sebou velmi dobře fungující chemii a snímek z ní těží po celých svých 110 minut. Ve výslechových scénách se postupně objevují i ostatní postavy a je tak odhalováno co vlastně vedlo k úvodní scéně filmu a jak ke všemu došlo. Tohle vyprávění skrze výslech má svoje plusy i mínusy, působí bohužel trochu lacině a tím pádem jako pouze jakýsi "plnič" hluchých míst snímku, na druhou stranu není to klasická pomocná berlička, která by podpírala celý děj a vysvětlovala divákovi dosavadní události snímku, ale funguje pouze jako takový úvod ke každé části filmu a dodává postavám trošku větší pozadí. Atmosféra devadesátek je z toho opravdu cítit, uctívaní Kurta Cobaina jede naplno, pálí se jeden joint za druhým a rebélie proti autoritám je samozřejmostí, to všechno v takovém poklidně melancholickém duchu, který s tím co se odehrává na plátně funguje v příjemném souladu, celých 110 minut tak uplyne jako voda. As You Are je takovým netradičně klasickým coming out of age filmem, následuje všechny pravidla tohoto žánru, přináší však svojí hloubku a originální pohled na věc. Miles Joris-Peyrafitte tenhle film tvořil srdcem a je vidět, že odvyprávět tenhle příběh pro něj bylo srdeční záležitostí. 75% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s jedinečnou atmosférou 90. let. Výborné herecké obsazení, mě zaujal zejména talentovaný Charlie Heaton. Vzhledem mi připomínal něco mezi mladým Leem Dicapriem a Riverem Phoenixem (ty rysy a hlavně vlasy). Dospívání hlavních hrdinů a jejich vznikající přátelství je skvěle vystavěno. Jenže city a vztahy mezi mladistvými jsou ještě příliš křehké na to, aby se dokázaly chránit před okolním světem. A příliš křehké a nezkušené na to, aby mohli poznat, že některé činy mají nezvratné následky. Prostřednictvím výslechů s jednotlivými aktéry si můžeme jen domýšlet, co se vlastně stalo. Člověka tak nějak zabolí u srdce, když se hlavní postavy z rádia dozví tu tragickou událost, která 5. dubna 1994 otřásla světem. Toho dne svět přišel o hudební legendu, která má svou osobností a stylem zásadní vliv i na dnešní generaci a inspiruje dodnes. Závěr mezi kluky hodně silný. As You Are dokáže zasáhnout na "správných" místech. ()

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Všem kdo uvažují o shlédnutí tohohle filmu nedoporučuju číst si údajný obsah, jak ho popisuje Cinemax tady na stránce. Všem kdo uvažují o shlédnutí tohohle filmu zároveň doporučuju si ho pustit (btw rozhodně v originálním znění). Je totiž o něčem úplně jiném. Zobrazuje sice vztah tří kamarádů 2 kluků a holky, ale ta v podstatě není až tak důležitá, protože její (naprosto nijaká) osobnost reálně nemohla být dost asertivní, aby cokoliv ovlivnila. Není to o vztahu tří teenagerů, je to o rodině. A o charakteru každého jejího člena - silná matka, krutý otec, zlomený zracený syn, druhý syn citlivý ale svým způsobem zase odvážný.. Aniž bych usilovala o nějakej deep shit komentář... "As you are" je bezesporu rodinné drama s dobrým, i když trošku sporně či zmateně odvykládaným příběhem, zajímavou kamerou, fantastickým úderným soundtrackem, a v drtivé většině kvalitními hereckými výkony (Charlie Heaton obzvlášť exceluje). Některé komentáře kritizují nesympatičnost postav - ano, jejich rozhodnutí jsou frustrující, vlastně jsem celou dobu křičela na obrazovku, ale takové osoby prostě vystupují v tomto příběhu a jsou přesvědčivé. Ačkoliv jsou tam časté dlouhé záběry s hudbou, vykreslují napjatou atmosféru celého snímku, který je funkčním psychologickým dramatem a rozhodně ne nudný a zasloužil by si červených 70%. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Po Super Dark Times ďalší skvelý coming-of-age (opäť s Owenom Campbellom), ktorý mi prišiel do cesty. Parádna atmosféra, skvelí herci a hodnoverne natočené peklo dospievania. Výborne zvolená forma rozprávania, vďaka ktorej nechýba snímke napätie. Joris-Peyrafitte debutuje s prehľadom, som zvedavý na jeho ďalšie zárezy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama