Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Opäť sa globálne nič nerieši (aj v rámci budgetu). A tak ako vodič nevidí na cestu lebo nepustí stierače, tak ja nevidím nádej na konci tmavého tunelu, kde nie je dôstojnosť a v tme sa nepoužíva nočné videnie. Z toľko proklamovaného formátu "handycam" ma miestami bolia oči a mozog je ako v kolotoči. Zhluk náhodilých scén, v jednej scéne macher, v druhej roztrasený prášok. Teraz kvalifikovali 5 stupňov, no v konečnom dôsledku ide len o "zombie". O fantazmagóriu, ktorá je stále fenomén. WWZ je patent, ktorý rád vidím, ale tento "cloverfieldovský" počin je snom Suitsa vidieť šrubovák v hlave, kosenie ľudí a podobné gore nezmysly. Dejovo a námetovo ma nemôže uspokojiť celkovo ľudský život nevážiaci si, zle nasnímaný výlet po meste s partiou nie veľmi podarených hercov. No ak sa kreslí krvavé srdiečko na helmu nesie to výborný a nečakaný záver. Objetktívne jedno z vydarených "zombie" počinov. (videné 01.07.2016, BDrip) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tých navlas rovnakých filmov štýlu Smrtiaca epidémia je toľko, že to už diváka začína nudiť. A ak nie ste ani natoľko nápaditý, aby ste si vymysleli aspoň o niečo orginálnejší názov, nemôžete čakať úspech. Nakoniec k tomu prirátajte banálnu zápletku, herecké výkony hraničiace s respondentmi šou Aj múdry schybí a zlú prácu s kamerou a vyjde Vám Pandemia vzor 2016. Tak stereotypné, až sa Vám môže stať, že sa unudíte k smrti. Za povšimnutie stojí asi iba fakt, že školský autobus so záchranným tímom pri prejazde časťou Los Angeles nemusel použiť komparz. Geto tejto americkej metropoly pôsobilo tak autenticky, akoby v tejto časti už nákaza nejaký čas trvala. Preto 2* a nie jedna. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické postapo drama okořeněné akcí a zombíky v různých fázích nákazy. Příběhově nic objevného, ale film rychle utíká, krví se nešetří, ultrarychlí nakažení nejdou pro střeva daleko a celé to vypadá, že šťastný konec je v nedohlednu. Matka, která chce zachránit dceru, udělá naprosto vše... Potěšil Alfie Theon Greyjoy Allen a konec. Nepotěšilo mě, že většina filmu je ve formátu FF - to vědět předem, tak se do něj ani nepustím. Uznávám, že první napadení autobusu v tunelu bylo dynamické, leč kvůli rozlítaným kamerám jsem si většinu domýšlel...p.s. část filmu připomíná klasické PC hry z pohledu hráče - kladivo či pušku do ruky a už to lítá! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu znervóznil fakt, že film je natáčený "ich" kamerami, což mi neblaze připomnělo neblahé rozskákané kamery v podřadných FFkách. Ale nakonec to nebylo tak strašné, ba naopak mě to docela bavilo a už se o to víc těším na Hardcore Henryho. Samozřejmě nečekejte žádný myšlenkově hluboký příběh, sofistikovaný scénář, epický děj, nebo velkolepou výpravu. Ale film po náročném pracovním dni je to jedna báseň. Je zde několik celkem dobrých górek (třeba dvě slušně rozšmelcované kedlubny) a i ti herci většinou ujdou. Bavil mě Smraďoch Allen i "doktorka" Nichols, ale té druhé jsem její milující obětavou maminku moc nežral, ve výrazu téhle ženušky je totiž cosi poťouchlého, nestydatého, zvrhlého, co ji předurčuje pro úplně jiný druh filmových rolí. Povedené finále mě definitivně přesvědčilo zaokrouhlit hodnocení směrem nahoru. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Found footage, které je ale bráno trochu víc filmově. Záběry z kamer se střídají a jsou velmi dobře sestřihané. Přes to všechno jde ale o těžce průměrný film tohoto typu, kde se opět postavy chovají spíše nelogicky a scénář je těžce předvídatelný za každým rohem. Zklamán nejsem, ale ani necítím kdo ví jaké nadšení. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama