Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (146)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší, máte padáka v kombinaci s osamělostí, neosobností a potřebou lásky na straně jedné a využitím, manipulací a neschopností odmítnout malou výhodu nad ostatními na straně druhé. Tenhle film měl rozjezd trochu pomalejší, ale o to víc byl nakonec působivý. A kam se hrabou všechny ty Hunger Games a podobné kraviny otírající se o podobná témata, které ale na rozdíl od tohoto filmu nemají co říct ani ukázat. Mezi 4 a 5*. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi dystopie, která ovšem není tak vzdálená od reality. Hvězdičku musím ubrat za trochu nudnější začátek, ale jinak dobrý. Upřímně musím ale říct, že nejvíc mě ohromil Daniel Kaluuya, který prostě předvedl neskutečný výkon. Jeho závěrečná řeč měla takové emoce, bylo v ní plno věcí, které platí i pro dnešní dobu. Hodnocení: 8/10 ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak málo stačilo k dokonalosti. Do půlky taková příjemná romance z lehce dystopického prostředí, posléze opět těžké, zoufalé a depresivní. Dostal jsem víc, než jsem čekal, i když bych se původně rád dozvěděl víc o fungování onoho světa. A celkově jsem tento díl neprožíval do morku kostí, jako předešlý. Ale i tak, nejsem ani trochu zklamán, námět se mi ohromně líbil a při sledování jsem se musel uchýlit k mnoha nepěkným slovům vyjadřujícím můj údiv. Hodina utekla jako voda a já se už teď těším, co bude příště. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I naprostá většina zdejších komentářů potvrzuje, že míříme k něčemu podobnému. Takže pokud to mělo být skutečně nějaké "nastavování zrcadla", dopadlo to katastrofálně komicky. Těch logických lapsů ve vyprávění, naivity hlavních postav, které se tváří, že přemýšlí, respektive se nenechávají manipulovat a pak se chovají jako pubertální snílci... V opačném případě je to jen další "stream" pro pubertální cyniky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekný príbeh o tom, že jednotlivec systém len tak neporazí. Páčilo sa mi, že tam hore nebol žiadny zloduch, ktorého treba poraziť, ale všetci do jedného už boli zdegenerovaní. A znova sa ukazuje, že jednoduchší ľudia budú spokojní v akomkoľvek obmedzujúcom režime. Trochu žrádla, zábavy a porna a budú šľapať do pedálov do konca života. 8/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama