Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (53)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím to jedním slovem - Bollywood. 1) Dokud byl fakír v Bombaji (první čtvrthodinka), tak to šlo. Pak ovšem přijel do Evropy._____ 2) Když jsme se dostali do Říma, došlo mi, že indickou tvorbu nelze hodnotit podle obvyklých evropských měřítek. I zahodil jsem zdravý úsudek, odkopal smysl pro realitu a nechal se unášet orientální pohádkovou poetikou. Trochu to skřípalo, ale nakonec to tři hvězdičky hodilo._____ 3) Určitě k nim přispěl i fakt, že film mě místy i trochu dojal. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V okamžiku, kdy se u filmu bavím a nemám potřebu přemýšlet o faktických chybách, kdy si prostě nechám vyprávět příběh a nemám pocit, že se mě tvůrci snaží přesvědčit, že "ten tygr je ovce", dávám automaticky hvězdu navíc. A tady jsem věděl od první minuty, že TO tam je. Podobně přiblblý úsměv na tváři behem celého filmu, jsem měl třeba u Amelie z Montmarteru , nebo Lizy, liščí víly. Bez ohledu na režiséra, nebo původ peněz, jsou to filmy, které v sobě mají jistý evropský půvab, jsou hravě milé, bez zbytečného násilí a jde o originálně napsané příběhy. A Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni má ještě něco navíc. Tvůrcům se podařila neuvěřitelná indy-euro fůze. Hudební číslo v londýnském deportačním úřadě...mazec. Díky tomu indickému podkladu je to všechno barevné, pitomoučce pozitivní a ...prostě tohle mi parádně sedlo. A ano, není to tak úplně komedie...nebudete hýkat smíchy, není to prošpikované hláškami...ale je to celé úsměvné a náladu to jistě zvedne. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Fakír, který cestuje napříč Evropou i světem je vcelku líbivý film, protože divákům nabízí odlehčený pohled na současnou Indii i třeba migrační problémy Evropy. Ve filmu je svěží humor a především skvělá hudba a některá taneční čísla. Takové filmy mám rád, ale pravda je, že když se pořádně zamyslíte nad původním začátkem a vlastně i úplným závěrem snímku, tak veselé to nejspíš nebude. Sociální, ale i rodinná situace v této stále se populačně rozvíjející zemi jednoduchá není. Většina Indů žije v chudobě, nebude si moct vzít toho, koho bude chtít a mnozí umírají na ulici, aniž by si toho kdokoli všiml. Přesto zhruba takové filmy mám rád. Končí sice naivně pozitivně, ale co pro nás ostatní mít, než optimistickou naději? I když znalý současných problémů této země chápe, že se jedná opravdu o čistě naivní a naprosto nereálný příběh pro drtivou většinu obyvatel. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že v tom nie je romantický príbeh. Ale to už áno, že by to mal byť oveľa sofistikovanejšie vypracované a zahrané – hlavne ten záver. Občas zaujímavé filozofické myšlienky, ale takmer všetko bez hlbšieho významu. P.S.: Film so „skrytou“ reklamou na I**U. Čo myslíte? Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* podle zdejší anotace a traileru mi přišel příběh dost úchylný a roztomilý, že by se mi to mohlo líbit, protože občas mám rád takové romantické blázniviny. Bohužel tato komedie se u mě minula účinkem a přišla mi poněkud přeplácaná. Asi se snažili vecpat co nejvíc z knihy, ale výsledek je křečovitý a zkratkovitý. Některé situace tam zavání přehnanou korektností a působí vynuceně. Tak nemá cenu ani doporučovat, protože nepřináší nic nového a výrazného a brzy po ní ani pes neštěkne ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama