foto

Barkhad Abdi

  • nar. 10.4.1985 (31 let)
    Mogadišu, Somálsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barkhad Abdi se na rodil roku 1985 v somálském Mogadishu, v jeho sedmi letech se s rodinou přestěhoval do Yemenu a následně v jeho 14 letech pak do Minneapolis v USA. Než se stal hercem pracoval mimo jiné jako řidič z povolání či DJ.

Abdi jednoho dne viděl v televizi informaci o castingu do filmu o Richardu Phillipsovi, do kterého byli sháněni rodilý Somálci. Účastnil se konkurzu a vyhrál roli jednoho z pirátů, kteří unesou americkou loď, z níž se vyklubala postava hlavního únosce v úspěšném filmu podle skutečné události Kapitán Phillips po boku Toma Hankse.

Role v tomto filmu, která byla zároveň jeho první filmovou zkušeností mu vynesla nominaci na sošku Oscara, pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Abdi doufá, že se mu v budoucnu naskytne více filmových rolí a bude se moci věnovat herectví.

Kristýna "malinaT" Cikhardtová

Herecká filmografie

2016 Extortion
Grimsby
2015 Eye in the Sky
2013 Kapitán Phillips
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)

TV pořady

2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace