Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 6

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (243)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Snowflake trend pochopitelně pokračuje a tak jsou Transformeři samozřejmě zcela prostí jakýchkoliv vnadů.  Bay propašoval  jakžtakž obdivuhodné křivky jen do engine robotích samiček a to si myslím se brzy taky změní, a příště zásadně plussize modely, ano?   Na druhou stranu Unicron byl naprosto ultimátní, byť po hříchu měl i přes svou monstrozitu vcelku málo časoprostoru, stejně jako Maximálové, kterých jsem tedy osobně čekal plnou obrazovku a ono vcelku nic.  Opatrně o hvězdu víc. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bad guys mají zálusk na MacGuffin, který by jim umožnil ovládnout další světy a good guys jim v tom musí zabránit. Transformers nebyli nikdy o příběhu, takže museli zaujmout po jiné stránce. Bay uměl akci, Jablonsky zase hudbu a armáda CGI umělců se postarala o skvělé efekty. Tyhle tři aspekty pro mě „udělaly“ první Transformers, kteří pořád zůstávají mojí osobní guilty pleasure. Noví Transformeři mají dobré CGI, nevýraznou hudbu a po akční stránce jsou OK. Po osobnostní stránce jsou ale roboti spíše otravní a při sledování jsem nikdy neměl pocit, že bych měl komukoliv fandit. Paramount se bude muset hodně snažit, aby tuhle značku udržel při životě, pokud je to bez Baye vůbec možné. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Průměr minimálně. Podle trailerů se zdálo, že půjde o hrozný odpad. No ono je to téměř z mrtvých vstání jako u Rychle a zběsile. Jen není tak silné, ale pro děti je to naprosto dostačující zábava. Hlavně pro ty, kteří nechtějí čisté animáky jako Kocour v Botách či Super-Maria, tak tady se nabízí další popcornová zábava pro nejmladší. 6/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolikátý díl Transformers to je. Kdybych měl film hodnotit samostatně bez ohledu na předchozí díly, tak bych asi tomu ty 4* dal. Ale v rámci série musím dát pouze 3*, jelikož na první dva díly se to vůbec nechytá a na díly s Markem Wahlbergem také ne. Zde mi vadila ústřední lidská dvojka, ta mi vůbec nesedla. Tvůrci jeli asi latino-černošské obsazení asi na popud režiséra Stevena Caple Jr. Ovšem Maximálové byly fajn a spolu s Autoboty a poskoky Unicrona nám předváděli skvělé akční kousky. Musím říci, že jsem se během těch 2 hodin nudil jen malou část filmu, jinak to bylo celkem napínavé a bitvy také nebyly špatné. I když samozřejmě Michale Bay to zvládal lépe. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nebýt Optima Primea a jeho léty zocelenému charisma, byla by to příšerná hovadina. Ač první díl této série nijak neuctívám, přijde mi smutné nahradit Mega Fox nějakou obtloustlou ošklivou černoškou. A popravdě mě to štvalo tak, že mě i zbytek počernění transformerů docela iritoval. Tam, kde u Thora pro finální boj vytáhli nějakou starou rockovou klasiku (no dobře, Imigrantsong od Zepelínů, á-á-áááááá-á :)), tady se pro černochy použila zase jejich hudba. Takže mi hodně přijde, že Probuzení monster vyloženě cílilo na černého diváka. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Keď Elena (Dominique Fishback) číta online časopis o starovekých artefaktoch, jeho autori majú priezviská Takara a Tomy. Toto sú mená dvoch hračkárskych spoločností (zlúčených v roku 2005), ktoré vyrábajú a navrhujú transformery v Japonsku. (Arsenal83)
  • Od chvíle, kdy Bumblebee získá svou novou formu jako terénní Camaro, jsou jeho kola nekonzistentní mezi jeho robotickým a vozidlovým režimem, přičemž některé záběry ukazují jeho běžná kola Camara namísto terénních. Nejvíce je to viditelné u kol na jeho ramenou. (mikki089)
  • Když Scourge odchází s druhou polovinou klíče, jeho levá ruka se při přechodu mezi záběry přepíná z drápu na kanón. (mikki089)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama