Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Hluchonemá spisovateľka žije osamote v lese a stretáva sa len so susedkou. Jednej noci zabije jej susedku vrah v maske a so spisovateľkou sa začne hrať na mačku a myš. Originálny námet v slasher/home invasion horore, kde sa slušne narába s napätím a atmosférou, no je mi ľúto, že nápadom s hluchonemou nešli hlbšie. Mohli to poňať z jej pohľadu a my by sme počuli stále len ticho a nejaký šum. To by mohlo byť zaujímavé. Trošku mi vadilo, že hlúpejšiemu vrahovi režisér držal palce a občas mu pomáhal nad mieru jeho schopností (zbytočne veľa náhodných scén). Slušný kúsok, ale u mňa nefungoval na plno. Povedzme, na takých 60%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keď opomeniem nelogičnosť chovania postáv, hlavne tej kľúčovej, čo ale býva veľmi často kameňom úrazu pri hororoch, bol som s filmom veľmi spokojný. Nespomínam si na žiadne hluché miesto a muž v maske bol dosť creepy hajzlík. Možno len škoda, že s odhalením tváre sa prišlo moc skoro. Podobná alternatíva - The Strangers (2008). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený home invasion thriller, který svůj účel plní dostatečně, přičemž i když není ničím originálním, za poslední dobu si zas na tolik žánrovek nevzpomínám, takže je matrošem i uvítání hodným. Hlavní hrdinka je xichtem sympatická, Miku Flanaganu se daří plodit napětí, bohužel celý film je 50 odstínů černi, které místy přechází do černočerné tmy. Mě navíc vždy naserou handicapovaní klaďasové, protože nejen že je to laciné, ale já se vždy musím smát už na začátku, když si představím, jak asi bude vozíčkář utíkat před vrahem nebo hluchoněmej volat o pomoc. Ale jako jinak je to dobrá žánrkovka se svými klady i zápory, směle do toho. 69% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - jako za pár dnů natočená jednohubka, kterou si Flanagan střihnul mezi většími / ambicióznějšími projekty, je to fajn. Ale určitě nic, na co by se mělo nějak víc vzpomínat a co by mělo sbírat pomalu nadšené ohlasy na velkých festivalech. To mi úplně nejde na rozum. Hush je prostý home invasion slasher, který staví svou existenci na tom, že jeho ničím nemotivovaný záporák si se svými oběťmi rád hraje jako kočka s myší a současně je docela neschopný, takže dá hlavní hrdince nejednu příležitost, aby ho zvládla odpravit. O hluchoněmé hrdince se toho také moc nedovíme a tak neexistuje zásadnější důvod, proč jí nějak víc fandit. Je to prostě taková kočkovaná, která ve mne nevzbudila výraznější emoce. Sound design fajn. Nejlepší na celém filmu závěrečná pozitivně nabuzená skladba v titulcích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama