Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 12 h 1 min (Minutáž: 40–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Anson Mount, Shazad Latif, Wilson Cruz, Michelle Yeoh, Rachael Ancheril, Alan Van Sprang (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Kvůli záhadným událostem v různých částech galaxie vyrazí Discovery na novou misi pod velením dočasného kapitána, kterým je Christopher Pike z lodi Enterprise. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (37)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do poslední epizody Such Sweet Sorrow II jsem tomu chtěl dát 2 hvězdy a napsat, že to bylo o něco lepší než první řada, ale to výše jmenované rozuzlení celé druhé řady bylo tak idiotský, že zůstávám u jedné hvězdy, kterou mi tu ostatně i čsfd automaticky spočítalo na základě hodnocení dílů. Jedna hvězda tak primárně za Pikea, ta postava byla nejen pro mě, ale i pro většinu diváků suverénně nejsympatičtější, což musí ty SJW fanatiky, co si říkaj producenti a furt nám tlačí jak je Burnham skvělá a cool, hrozně srát:)) Z epizod se mi jakž takž líbily prakticky jen 3 - New Eden, The Sound of Thunder a If Memory Serves, zbytek byla fakt slabota a bullshit. Třetí řada má velký potenciál co se týče děje, naproti tomu už tam nebude Pike a posádka Discovery mě fakt nebaví, jedinou spásou tak může být nějaký dobrý villain či vedlejší postava. Ale nedělám si velké naděje vzhledem ke "kvalitě" scénáristů zejména posledních dílů. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhá série určitě nebyla perfektní, ale oproti první sérii to byl vcelku posun vpřed. Především si cením způsob, jakým způsobem autoři pracovali s vedlejšími postavami, kdy se konečně nejednalo jen o náhodné osoby do počtu. Dalším pozitivem bylo i přivedení Pike na scénu, což přineslo další zajímavou dynamiku a možná (trochu nešťastně) podtrhlo, že Discovery potřebuje na pozici velitele nějakou zajímavou "osobnost." Navíc se mi líbila i ta vyváženost mezi hlavním příběhem a epizodními ději, které především v první půlce řady fungovali bravurně a udržovaly diváka v solidním napětí, co vlastně za tím vším bude. Škoda, že v druhé půli se přibývajícími "odhaleními," to kouzlo trošku ztrácelo, přesto druhá série myslím zafinišovala nanejvýš důstojně. Jen ta Michael je stále jako hlavní postava nijaká. povedené díly 2x05 - Saints of Imperfection ,2x06 - The Sounds of Thunder, 2x14 - Such Sweet Sorrow, Part 2 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K prvotřídnímu vizuálu, designu, maskám či efektům nemohu mít připomínky, s tím ostatním je to podstatně horší. Rozmáchlý příběh (zapojující ve velké míře cestování časem) mi do sebe jakžtakž zapadl až ve finále (ale tvrdit, že dává smysl, to zdaleka nebudu), do té doby jsem tápal a vyhlížel každou epizodnější podzápletku. A buď se nudil, nebo chytal za hlavu, zejména z následujících příčin: Jak je seriál hodně akční, o to víc vyniká klasický "startrekovský" neduh, kdy do veškerého dění, tedy i do nejriskantnějších bojových, průzkumných či záchranných misí s minimálním procentem na úspěch, se vrhají ti nejdůležitější, nejvyšší z můstku. To se v početné lodní posádce nenajdou žádní fundovaní specialisté? Co na lodi větší než Enterprise ty stovky ostatních dělají? Proboha, vždyť když přijdou kapitán a vědecký důstojník navštívit někoho na ošetřovnu, tak tam mezi řečí asistují doktorce při operaci! Prostě nadživotní, všestranná, dokonalá elita - třeba oplácaná Tilly (proč ne, nemusí mít všechny míry jako supermodelky) stejně porazí ostatní kadety v půlmaratónu. (J)elita, která v případě, jde-li o někoho blízkého, koná téměř vždy hystericky bezhlavě a upřednostňuje jednotlivce před většinou - s neředěným patosem. Dále: zběsile chrlená technická "hatmatilka" se nedá usledovat, jenže ono při sebevětší krizi / objevu stejně stačí něco přetížit / modifikovat (popř. před výbuchem fotonového torpéda zavřít dveře!?), a voilà! Zmiňovaný ambiciózní děj se pohříchu celý točí kolem nejméně zajímavého a nejhůře napsaného i zahraného charakteru, emotivně nevyrovnané Michael Burnham, již se mi stále nedaří akceptovat jako někoho podstatného a hodného pozornosti. O kolik charizmatičtěji působily staronové postavy kapitána Pikea i Spocka! Jestli jsem u první sezóny zvažoval 4*, u druhé naopak 2*. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podruhé a zase ne úplně dobře, místy vlastně hrozně špatně. Michael není protagonistka, je to špatná women empowerement šablona přikrytá nekončícími záchvaty pláče a klišovitými výlevy. Od ní se má Spock učit? Dejte pokoj! Vrchol bezmoci je epizoda, kde zemře postava, jejíž role byla do té chvíle zhruba stejně významná, jako role fešácké ofiny kapitána Pikea. Z nějakého důvodu si ale během dotyčného dílu tvůrci vzpomněli, že jí dost opomíjeli, tak se snaží budovat dojem ztráty - řevem a spoustou honosných frází. Jenom málo figur tu funguje na jiném principu, než na iritujícím napětí mezi převážnělostí a otravnou rozpustilostí. Výjimky: (občas) Pike, Spock, badass čínská milf a ta zbytečná bába, co jí skvěle hraje Tig Notaro. Showrunneři by si povinně měli dát maraton Expanse s cílem odkoukat, jak se dělá realisticky působící hard sci-fi. Bitvy jsou furt pěkné, nápady tu jsou, ale se všemi pokusy aktualizovat Star Trek mytologii to pořád působí jako nezvládnutý Janek z hvězd. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě to iritovalo o trochu méně, než prvné série, ale stále mi přijde, že to nemá se Star Trek světem moc společného, prostě takový spin-off Star Treku obecně. Nejsem sice žádný Trekkie, ale seriál dost popírá předchozí původní staré seriály tím, co a jak se děje a může dít. A to, že na konci všichni mlčí to fakt nezachrání. Karfiol a její výrazy na mě také fakt nepůsobily a Spocka si mohli nechat autoři snad úplně od cesty. Nu což, úplně špatné to není, ale stále u mě platí, že Orville je prostě mnohem, MHOHEM více Star Trek. MNO-HEM! ()

Galerie (224)

Zajímavosti (11)

  • Epizóda voľne nadväzuje na film Star Trek: Klietka (1965), z ktorého používa úvodné archívne zábery. (koba)
  • Nadporučík Paul Stamets (Anthony Rapp) spomenie, že na palube U.S.S. Enterprise má bývalého kolegu, ktorý je etnobotanikom. Týmto kolegom je nepochybne Hikaru Sulu, ktorý bol v tom čase vedeckým dôstojníkom. Jeho záľuba v mimozemskej flóre bola neskôr spomenutá aj v epizóde Past na muže (1966) pôvodného seriálu Star Trek. (koba)
  • Červený kvet "Fredalia," ktorý rastie na planéte Kaminar, bol scenáristkami (Bo Yeon Kim a Erika Lippoldt) pomenovaný na počesť ich kamaráta a fanúšika Star Treku - Fredericka Kima, ktorý zomrel následkom aneuryzmy mozgu. (koba)

Reklama

Reklama