Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody by si zasloužily lepší hodnocení, ale nazvat filmem pásmo epizod pospojované výměnou cívek na promítačce, to se nesluší. Ale zase ta epizoda s papírovými tácky byla přesným vyjádřením snahy Gréty Thunberg a jejích žáků - uspoříme pár gramů CO2, a je úplně jedno, že nás to stojí daleko více materiálu, úsilí, a i toho CO2, a že zplundrujeme své okolí. V tomto Pat a Mat překračují hranice grotesky a demaskují moderní civilizaci. ()

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ovečka Shaun, trochu jsem se bál co tam ti dva budou celou dobu dělat jestli to nebude nuda . Nakonec díky tomu, že jsou to jednotlivé příběhy tak to funguje dobře a extra dobře na předškolních dětech. A pro rodiče jak za mlada:) navíc některé momenty by mohli být součástí kampaně na bezpečnost práce:) Co musím zmínit je to že velké plátno tomu opravdu sluší vynikne každá věc a užili jsme si každý šroubek. Ohromující je , že si udrželi stále stejnou kvalitu možná i trochu lepší a to je asi také tím, že si to drží ten formát příběhů a není to jeden rozvleklý příběh. Naopak možná by se Pat a Mat trochu mohli posunout dál a mít i nějké soudobé "hračky" jako tablet počítač atd... aby více reagovali na dnešní dobu. ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

Bol to darček legendárnemu seriálu, no po skončení filmu sa človek pýta, či také niečo bolo potrebné. Štyri hviezdy dávam za to, lebo to bola nefalšovaná zábava, ale celkom som nepochopil štýl, akým to bolo celé spracované. Spraviť z 8-minútového seriálu, v ktorom postavy nehovoria, celovečerný film s jedným príbehom, je extrémne náročné, ale spojiť skečovité príbehy do 80 minút rad za radom mi príde akoby bez nápadu. Takže po skončení máte taký ten pocit: áno, bavil som sa, ale to je celé? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Smysl celého projektu je dostat tuhle dvojku na velká plátna, ale zároveň neriskovat. Ale Beneš se zachoval trochu zbaběle. Pat s Matem by si přece zasloužli, nějáký krátký filmík s jednoduchým dějem. Pokud by trval zhruba jenom 60-70 minut, dal by se snést a určitě by vydělal. Nebo aspoň mohli pro film vyrobit nové epizodky. Ale, s tím se už nic nenadělá. Sérii z venkova jsem doposuď viděl pouze letmo a moc mě zatím neoslovila. Teď jsem se s ni aspoň mohl lépe seznámit, protože Pata s Matem jsem samozřejně zbožňoval. A určitě se na jejich charakterech nic nezměnilo. Základní princip epizod je pořád stejný, ale některé díly zde měli tak stupidní zápletky, že sem se ani nemohl smát (papírový servis, vysavač.) Nějaké zase , nevyužívali svůj potenciál (Sluneční clona, Pomerančová šťavá) Ale nějaké epizody, byly úplně stejně dobré jako ty staré a dokonce jsem u nich i zásmál. Nejvíc se mi líbil Kaktus a Rotoped. Podlaha byla taky hodně dobrá. Animace je líbezná a jsem rád, že to má přád takovýhle vzhled a není to opatřeno nějákým 3D. Některé epizody byly slabší, ale Pat a Mat stejně ani po 40.letech neztratili dech. Přeji Benešovi aby se mu stále dařilo takhle navazovat na práci svého otce a aby dokázal seriál oslovovat stále nové gererace diváků. A Patovi a Matovi bych popřál, aby se skutečně jednou dočkali svého plnohodnotného filmu. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vidiet legendarne "A je to" z cias minulych na velkom platne v kine bolo prijemne, avsak nejde o celovecerny film, ale viacero samostatnych epizod naukladanych za sebou. Bolo to fajn, no je pravda, ze v svojich detskych casoch ma Pat a Mat bavili viac ako teraz - je to urcite vekom a mozno aj preto, ze vecernickovsky koncept jeden diel za den bol vhodnejsi :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)

Reklama

Reklama