Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 3

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (87)

notozjano 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika komentářů jsem si říkal, co od toho asi můžu čekat. Byl jsem mile překvapen, když už byla polovina filmu za mnou a vůbec jsem si to neuvědomil. Po slibném začátku by člověk čekal hluchý místa vzhledem ke komentářům, ale já jsem si jich nevšiml. Mě film bavil celou dobu a že tu někdo kafrá, že začátek dobrý a pak nic, by si měl pustit posledních 30 minut znovu. Není to zrovna Postradatelní, ale protože je to tu trochu podhodnocený, dám tomu rád čtyři. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z pera Luca Bessona sme boli zvyknutý na podstatne lepšie akčné filmy. V poslednej dobe servíruje akciu bez pointy a bez nápadu ale na druhú stranu veľmi dobre pozerateľnú. Výnimkou nie je ani tento film. Spojiť armádu a hľadanie pokladu do jedného filmu je zaujímavé. Chýba mi tam ale nijaký zvrat. Od začiatku filmu vieme, kto je zlý, kto je dobrý a čo sa bude robiť. Akcia bola solídna a aj na herecké osadenstvo sa dobre pozeralo to ale v dnešnej dobe nestačí aby sa film dostal z vôd priemernosti hlavne ak do neho nalejete 66 melónov a očakávate aspoň aký taký zisk. Ak sa film o chvíľu dostane do telky nájde si určite svojich fanúšikov ale pre mňa sa jedná o priemer v danom žánri. 55% ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Luc Besson se podíval na několik starších filmů a napsal scénář. A tady došlo k několika chybám. Děj není nijak originální a jeho zpracování je (navzdory k hloubce jezera 50 m) docela suché. Žádné známější tváře, kromě neakční postavy velitele – J.K.Simmons. Všichni „renegáti“ jsou v pohodě a neustále vtipkují. Že jde o béčko bylo jasné předem, ale i béčko může být nářez. Tady to byl jen zářez do pažby bez dalšího vyvrcholení. 50%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je nemálo podobný staršího snímku z roku 1999 ´Tři králové´. Ano, i zde několik maníků z armády, samozřejmě tajně, se rozhodne vyzvednout zlato, tentokrát však nacistické. Luc Besson si na ten snímek asi vzpomněl, příběh poupravil, vsadil do jiných reálií a nechal natočit ryze akčně zábavný snímek, kterému ku spokojenosti nic nechybí. A jako obvykle celý koncept pojal v asijském stylu. Nejdříve tu tedy máme válečnou scénu z doby 2. světové války, následuje válečná scéna ze Sarajeva, oslava vojáků a pak už jen ona dějová linka zlatem. Kamera s výpravou jsou na úrovni a i přes rychlé akční scény je vše přehledné. Příběh je nesmírně jednoduchý a v podstatě nic nového nepřináší. Kdo se bavil už u snímku ´Tři králové´, nebo v současnosti třeba u seriálu ´Strike Back´, bude se bavit i u tohoto snímku. Ostatní, kteří to budou brát vážně, budou mít zase smůlu. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Vysoce naivní film s partou nesympatických, namachrovaných, sebestředných Amíků, kteří dělají bordel v cizí zemi, všechno jim jde jak po másle, nikdo je ani nezraní a oni se u toho ještě tváří, jakoby to byla nějaká sranda. Jak mám takovým zkurvům fandit? Vždyť tam není žádné napětí, působí to jako počítačová hra s tunou cheatů. Šéf tu skupinku okupantů vždycky po každé akci jakože na oko zdrbe, aby jim pak div nepokouřil péra. Oni se furt tváří, jakoby jim celá Bosna patřila. Nejhorší je ten sebestředný dvojí metr, kdy ty mrdky v cizí zemi zbourají tankem půlku města a strašně jakože pohoda, však my jsme přece Amíci, my můžem jít přes mrtvoly a dělat bordel, kde se nám zachce a naproti tomu v realitě stačí, aby někde v hodně velké vzdálenosti od Ameriky jen proletělo nějaké třeba ruské letadlo a celá Amerika se z toho může posrat, že co si jako dovolují. NA PŘESDRŽKU. Jo a už by si američtí filmaři/trikaři mohli konečně uvědomit jednu zásadní věc, co se týká povodní, záplav, tsunami atd. a to fakt, že v takových případech je voda kalná jako prase, takže pod ní uvidíte leda prd a kor v noci, jenže hloupoučký Amík prostě chce ve filmu záběr pod vodou, jak proud odnáší nácky, ale to prostě reálně není možné. Degeni. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)
  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno