Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi to nesmírně líto dávat filmu s takovým námětem tak nízké hodnocení, ale nelze jinak. Pásmo romantiky a ta patetická prvoplánovost snad jakoby byly z jiného snímku. Je to škoda. Těch klišé bylo ale tolik, že vystříhat je, zbyl by sotva krátkometrážní film... Za závažnost, významovou hloubku, skutečně naturalistické a mnohdy až otřesné záběry a Angelinu Jolie, která v podstatě hrála ve filmu samu sebe, dávám však *****. Jen více takovýhle filmů, které nám budou otevírat oči... Podobné filmy: Po svatbě, Spy Game ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být o lidské zodpovědnosti, ale není. Stejně tak daleko má do romantické komedie a na drama se málo věnuje dilematům hlavních hrdinů. Je prostě o dvou bláznech, co chtějí spasit svět (kdyby chtěli jet do Iráku, zaručeně je tam někdo podřeže), ačkoliv, jak zazní v Obchodníkovi se smrtí, stejně nemůžou všem pomoct. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí opravdu velice slibně, ta snobská párty, od které to všechno začne a semínko pochybností o "civilizovaném" světě, které se zahnízdí v hlavě Sarah a ještě její následná cesta za dobrodiním vykoupená tvrdým otřesem dosavadních "hodnot", to všechno směřuje k vysokému hodnocení. Potom se ale začne film pomalu topit v romantice, Angelina dělá příliš často příliš smutné oči, její druhá výprava už trošku tlačí na pilu a návštěva Čečenska jede ad absurdum - kráska se promenuje mezi střelbou a neohroženě se chystá vysvobodit svého prince. Chyběl jen zpomalenej běh sněhem a Vangelis. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí mít hlubší význam..... Film o humanitárních organizacích, o pomoci, o problémech, které asi nikdo z nás nedokáže vyřešit (jestli je tu někdo, kdo by mohl, ať mi prosím napíše). Ale nechme politiku, pojďme k filmu: zajímavý scénář, který nás zavádí do lokalit, kam bych nikdy dobrovolně nevstoupil. Pokud bych se na to díval z tohoto pohledu, nemělo by to chybu. Dále výborný C.Owen a ostatní - radost pohledět. Bohužel romantická linie a závěrečná část mne tolik nebrala. Přesto tento snímek stojí za shlédnutí a následné zamyšlení. Vždyť lidí je mnoho a táborů tak málo. A všude je hlad a smrt.... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama