Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Někdo může namítat, že se nakonec vlastně nic nezměnilo a zbývá nám opět "nekonečné" čekání na závěrečnou řadu. Na druhou stranu jsem se dočkal skvělého finále této řady a předpokládám, že režiséři příště naloží pod kotel ještě více. Během sledování mi vůbec nepřišlo, že by stopáž byla natáhnuta na téměř dvě a půl hodiny. Celý díl svištěl jako formule 1 a kromě skvělých triků nemohu nezmínit postavu Eddieho, který mi nesmírně přirostl k srdci a v závěru mi dokonce vehnal slzy do očí. A závěrečná scéna mě utvrdila v tom, že to příště bude ještě větší masakr. Těším se a věřím, že to čekání se vyplatí. Věřím tomu! ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to sakra dlouhé, ale stálo to za to. Akce v každé minutě. Parádní záběry. Super hudba. Vyzdvihnout musím hlavně postavu Eddieho a jeho kytarovou scénku v Upside Down s Master of Puppets. Nemělo to prostě chybu a neskutečně jsem si to užila! Jedinou výtkou je závěr epizody, kde jsem trochu doufala, že se konečně dočkám toho kýženého GRRM konce, avšak Dufferovic hoši to trochu pokaňhali tím oživováním. Nicméně i tak to byla docela solidní hra na emoce. Jsem zvědavá s čím nakonec přijdou v závěrečné sérii... ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle by měly vypadat kdejaké blockbustery, na které razíme do kina. Takhle už ani seriál nemůže působit. Tohle je tak vysoko nastavená laťka, že si Stranger Things mohou být naprosto jistí, že je z trůnu seriálové tvorby jen tak nikdo nesesadí! A my se jdeme všichni choulit do kouta s čekáním na potřebnou 5. sezónu. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení, ale jen to sériové. Za nejlepší díl považuji jiný (sedmý). Nicméně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Opět lehce zdlouhavé finále s relativně šťastným koncem, byť tentokrát to není ten happyend, na jaký jsme zvyklí. Ale jinak dobrý konec, se spoustou (někdy až zbytečné) romantiky a emotivních (hlavně předzávěrečných) scén. Darebák potrestán, ale přežil. Někdo (důležitý) přežil, ale s otazníkem. A někdo (postradatelný) opět nepřežil. Konec otevřenější než kdykoli předtím. ()

jerry12

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série Stranger Things je jedním slovem spektakulární a definitivně zařadila tenhle seriál mezi absolutní legendy, které jednou bezesporu budou hybatelem žánru. Ale... Jediná "vada na kráse" čtvrté řady a zejména toho epického závěrečného dvoudílného čtyřhodinového finále je, že tvůrcům chybí lidově řečeno koule na to nezavděčit se všem ve prospěch narativní přirozenosti a zkrátka a jednoduše sem tam zlikvidovat nějakou postavu. Já vím, Billy, Eddie a tak dále... ale to jsou pořád jen vedlejší účelné postavy, které se objevily na začátku té samé řady a jejich přínos smrtí skončit musel. Odvahu zbavit se některé z hlavních postav (např. Max by se nabízela, třebaže patří k mým nejoblíbenějším) však liberální Netflix prostě nemá. To by tolik nevadilo, kdyby to už po těch čtyřech sériích nezačalo působit tak naivně, že banda dětí dokáže úspěšně a bez (větších) obětí vzdorovat největšímu záporákovi, který kdy žil. Chápal jsem to zhruba do první poloviny třetí řady, kde se ještě dalo mluvit o tom, že je to seriál primárně pro mladé publikum. Cílovka čtvrté série však už je podstatně starší (i díky dlouhému čekání) a vyspělejší, takže by myslím takový krok dokázala akceptovat, nebo dokonce ocenit. Kdyby postavy klíčové pro děj byly dvě tři, asi bych chápal, že se tvůrci nechtějí obírat o potenciál charakterů do dalšího dění, ale tady je těch postav jako máku, takže bychom o jednu dvě klidně přijít mohli (i když třeba neradi). A nebo si to tvůrci šetří na pátou sérii, která by měla být definitivně poslední, takže tam prostoru pro masakr bude dost? Uvidíme. Každopádně i navzdory veskrze negativní úvaze netlumí tenhle "nedostatek" ani v nejmenším moje nadšení z aktuální série a z toho, že Stranger Things už poněkolikáté reprezentují všechno, co mám na filmu a televizi rád - obrovskou kreativitu, emocionální sílu, schopnost empatie, neuvěřitelně autentického vtažení do děje a hlavně bažení po další dávce. Zkrátka droga. A ještě bych se na závěr vrátil k "největšímu záporákovi, který kdy žil" - myšleno smrtelně vážně. Ano, napříč historií. A ano, včetně Dartha Vadera, Jokera i Voldemorta. Ta sofistikovanost a ideová reálnost bere dech. To si musíte dát, i kdybyste nechtěli a i kdyby vás něco jako Stranger Things vůbec nezajímalo. Vecnův vysvětlující monolog je jediná přednáška, kterou v životě musíte slyšet. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Během rozhovoru v čase 02:06:00 se Nancy (Natalia Dyer) mění poloha kladiva v ruce. (Duoscop)
  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)

Reklama

Reklama