Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Stopáže jsem se bál, ale nakonec nebylo proč. Dvě a půl hodiny mi utekly až překvapivě rychle, což je velké plus. Tvůrcům ale fakt chybí odvaha se zbavit nějaké z hlavních postav, u těch vedlejších to ale, koukám, není problém. Když se nad tím otravným klukem co spustil hon na Eddieho vlastně slehla zem, bylo to spíš k smíchu - tahle celá zápletka tak vlastně šla do hajzlu a smrtí se navíc nemusí nic vysvětlovat jiným postavám, žejo. A i když návrat Hoppera a Joyce výsledné dění ovlivnilo, stejně to působilo na sílu a spíše jako by tvůrci nevěděli, co jim na poslední epku vymyslet. A Venca je až přííííliš pomalej. Takhle to nezní na čtyři hvězdy, že? Jenže ono to furt má vtipné chvilky a na konci mě to přeci jen dojalo, takže tak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále prebieha zhruba tak, ako sa dalo predpokladať. I keď to platí len sčasti, samotný záver je dosť prekvapivý a ukazuje, že Duffers už netvoria látku iba pre teenagerov, ale že ich dielo je skutočne temné aj z hľadiska vývoja deja a úmrtí niektorých postáv. Prvá hodinka je oťukávacia, dalo by sa čo to povystrihovať, ale potom sa finále rozbehne naplno a dokáže vyvolať aj patričné emócie. Opäť prestrihávame pravidelne medzi viacerými dejovými líniami, kde sa ale bojuje, vždy odlišným spôsobom, o to isté, o celkové víťazstvo a táto stratégia tvorcom funguje. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S komentářem dvou posledních dílů jsem trochu počkala a musím říct, že jsem si v té mezeře ráda přečetla a zhlédla reakce jiných a musím na to říct: mám stejné výtky, ale stejně to zbožňuju. Byl poslední díl natahovaný? Ano. Valilo mi to? Ne. Taky mi nevadilo, že se postavy sejdou až po konci, ne během finále. Což jsem čekala celou dobu. Když se zaprvé jedná o prequel páté řady, který začne tím, že se konečně všichni sejdou, všechno si řeknou a teprve potom se spolu pustí do konce. A protože zadruhé to naznačoval i trailer a Journey. A v tomhle díle byly použity oba dva hlavní songy série naprosto geniálním způsobem. A přestože bych mohla být naštvaná, jak některé postavy skončili, jak některé linky nebyly dokončeny, nejsem, vždyť je to seriál! Tak si na to dva roky (snad ne déle, třeba by se Will už nevešel do záběru, předpokládám totiž, že právě v poslední sérii opět bude mít pořádnou linku) počkám. Protože to byla neskutečná emoční jízda, která se mi libila moc, moc, moc... Jinak já jsem moc ráda za rozdělení serie. Proč? Nejsem si totiž jistá, zda by mi v hlavě jelo tolik teorií, kdybych si po sedmém dílu hned pustila osmý. A že jsem koukala, když jsem se všechno dozvěděla! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po tomhle je jasné, že finále páté sezony bud emít aspoň 4 a půl hodiny a TA jedna postava se dočká minimálně pěti koláží a aspoň třikrát zemře. ... Příliš mnoho epičnosti, digitálních triků a rozhovorů o životě ala Návrat krále oproti vtipnému finále třetí řady. Ale jsou to Stranger Things a pomalu se blíží ke konci, tak budiž odpuštěno. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle by měly vypadat kdejaké blockbustery, na které razíme do kina. Takhle už ani seriál nemůže působit. Tohle je tak vysoko nastavená laťka, že si Stranger Things mohou být naprosto jistí, že je z trůnu seriálové tvorby jen tak nikdo nesesadí! A my se jdeme všichni choulit do kouta s čekáním na potřebnou 5. sezónu. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Bratři Dufferové prozradili, že tato jedna epizoda spolkla více digitálních efektů než celá 3. série dohromady. (NiWi)
  • Délka epizody činí 150 minut a jedná o druhou nejdelší epizodu u seriálů. Rekord drží epizoda Amor Vincit Omnia (2018) seriálu Osmý smysl (od r. 2015), jejíž délka činí 152 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama