Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lucas, Mike a Dustin se snaží domluvit s dívkou, kterou našli v lese. Hopper zpovídá ustaranou Joyce kvůli znepokojivému telefonátu. (Netflix)

Recenze (47)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto seriálu mám skvelí pocit. Je to nakrútené z takou poctivosťou a láskou k vzorom z 80´s rokov, že som rád, že ma kamoši nakoniec presvedčili aby som sa do toho pustil. Wierdo alias Eleven predsatvuje svoje schopnosti chlapcom, no už vidieť, kde sa partia bude v budúcnosti rozdeľovať. Hoci teraz sa ešte držia spolu, keďže toto holohlavé dievča tvrdí, že vie kde sa skrýva ich kamarát. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Chlapci nájdu čudné dievča v lese. Hopper je na stop, ktorá ho privedie až k plotu štátneho laboratórneho zariadenia. Joyce má veľkú spotrebu telefónov. Nancy sa snaží o prvé sexuálne pokusy. Prevedenie: Opäť z toho až smrdia 80. roky a nostalgia. Atmosféra bohužiaľ nie je nijak epicky vystavaná a až posledných 5 minút núti diváka si zapnúť ďalšiu časť. Ale aj napriek tomu je to lepšie ako pilot. Pocity: Snažím sa empaticky sa vcítiť aspoň do nijakej postavičky v deji ale zatiaľ sa mi to nedarí. Zatiaľ sa mi najviac pozdáva Hooper. 60% ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo sa jemne spomaľuje a nadprirodzené prvky dostávame zatiaľ len v náznakoch. Každopádne atmosféra stále perfektne funguje (bazénová mystycká scéna a fotografie Jonathana sú jednoducho úžasné). Herecky stále úraduje Wynona Ryder. No a dočkáme sa aj odkazov na Star Wars. Len by som si asi prial aby tie odkazy neboli vždy tak doslovné. ()

Michal.Lukac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, čo prvý diel načal, druhý rozvinul. Nebolo nám predstavených veľa nových zápletiek či postáv, takže sa ako diváci môžeme sústrediť na už rozpracované zápletky a v neposlednom rade na skvelú nostalgickú atmosféru. Čo ma trochu štve je to, že aj v tomto príbehu figuruje postava typu "všetko vie, ale nič nechce povedať", čo mne osobne pripadá ako lacný scenáristický kúsok. Ale oceňujem to, že tvorcovia sa na príbeh pozerajú z rôznych perspektív (polícia, deti, tínedžeri, rodičia). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už první díl byl mysteriózní s mnohými otázkami, ale minimem odpovědí a druhý díl je úplně stejný. Když už si říkáte, že konečně příjde nějaká odpověď na nejdůležitější otázky z prvního dílu, tak seriál Vám maximálně tak řekne "Je to komplikovanější" a vy dostanete jen pár kapek do kbelíku s nápisem "Hlavní zápletka" .... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • Na konci dielu je scéna s bazénom a záber na prázdny odrazový mostík. V pozadí hrá skladba "A Hazy Shade of Winter" od The Bangles. Oficiálne video k tejto skladbe má na začiatku scénu s bazénom a zábery na prázdny odrazový mostík. (andrejba)

Reklama

Reklama