Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super vec (sedemdesiatkový Stephen King verzus osemdesiatkový Steven Spielberg + pár ďalších vecí), ale k stovke jej k dokonalosti pár vecí chýba. Niektoré otázky nie sú uspokojivo zodpovedané, niektoré postavy sa nedočkajú takého dôstojného konca, aký si zaslúžili a občas sú dvierka k prípadnému pokračovaniu otvorené dokorán až príliš, až tak, že to vadí, vytvárajúc to nezrozumiteľnú hmlu. Rozhodne ale prevládajú nadpriemerné pocity, od skvelých hereckých výkonov deciek i dospelých, cez parádnu osemdesiatkovú retro atmosféru (ale pesničiek mohlo byť viac) až po scény, ktoré sú skvele zrežírované. Občas je to mierna nuda a nie so všetkými vecami som bol spokojný, ale rozhodne a bez debaty sa teším na druhú sériu. A, pravdaže, na Jedenástku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Stranger Things je opravdu skvěle natočený seriál, který nejvíc stojí na hereckých výkonech ze strany dětských protagonistů, kteří byli jedním slovem brilantní. Ač se mi to nestává často, tenhle seriál mě díl po díle přitahoval víc a víc právě kvůli těm čtyřem skvělým hlavním hercům, do kterých jste se mohli s přehledem vžít. Scénář byl napsán také velmi pozorně a atraktivně. Přes to, že inspiraci čerpá hlavně už z dávno viděných klasik, pořád dokázal nabídnout vcelku nové věci a bratři Dufferovi tak stvořili tajemný svět, do kterého jsem se ráda vracela. Seriál se zalíbí jak starším vrstvám, tak mladším dětem a myslím, že bez problémů naláká i na druhou možnou sérii. Po řemeslné stránce můžu zdůraznit hlavně hudební podkres, efekty a oblíbený retro styl, jež tomu všemu dodával jakousi uvěřitelnost. Zkrátka po příběhové stránce to pro mě nebyla až taková bomba, ale po všech ostatních stránkách ano. Ke druhé sérii se určitě vrátím, pokud nějaká bude. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoci, ale seriál "Stranger Things" je kombinace toho nejlepšího z filmové tvorby Stevena Spielberga v jeho vrcholových 80. letech a lyrická óda na dětství Stephena Kinga s bubákovským podtextem.. Seroš si nehraje na nic světoborného, ale nádherně a do detailu se vyžívá právě v těchto dvou autorech.. Atmosféra osmdesátek odkapává z obrazovky podbarvena typickými elektro hity.. Obsazení dětských rolí je vynikající, dospělí naprosto nezaostávají, ale herecký výkon Winony Ryder je za posledních 30 let jeden z nejlepších.. Pro všechny, kdo si chtějí v novém příběhu připomenout naivní náladu obestřenou dětským tajemstvím, kdy kladní dospělý musí uvěřit dětem neuvěřitelné a postavit se na jejich stranu proti vládě.. Pro všechny, kteří hledají stejně silný příběh, jakým nás uchvátil E.T. :-) Miniseriál, který prostě musíte vidět během jednoho dne a hned potom si ho pustit znovu.. Těším se na druhou sérii a doufám, že jí moc nepose*ou.. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Will Byers (Noah Schnapp) si na konci epizody zpívá „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)

Reklama

Reklama