Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoltán Max je policista. Slovák. Sloužil u kriminálky v Bratislavě, ale byl vyhozen. Nyní slouží u kriminálky v Praze. Stárnoucí chlap, velký individualista, nesmiřitelný rebel a anarchista v extravagantním saku, který nesnáší autority a společenská pravidla. Nesnáší však i nezákonnost, apatii k vládě oligarchů a korupci. Sukničkář s maskou cynika, pod kterou je cítit mnohem víc. Někdy i smutek, neboť je přes všechny ženy, procházející jeho životem, ve skutečnosti sám. Únos malého chlapce a vražda jeho učitelky začíná jako běžný zločin, ale brzy se změní v daleko vyšší hru. Stopy zavedou Maxe a jeho mladého kolegu Filipa až do Bratislavy, do společnosti těch bývalých, ale dnes už opět mocných. Nekonvenční pátrání – neboť Max to jinak než nekonvenčně snad ani neumí – postupně odhaluje, co se za únosem chlapce a vraždou jeho učitelky ve skutečnosti skrývá. A zcela nekonvenční je i Maxovo řešení případu, vedoucí k dopadení vraha a únosce. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

clubland 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kukura pre mna nie je ziadny herec. Nespominam si na jediny film, v ktorom by ma Kukurov vykon nejakym sposobom zaujal. Inspektor Max je hrozna zlepenina, ktora nema nic spolocne ani s komediou, ani s kriminalkou. Kukurove vykony mi pridu ako nejake silene, ako keby si povedal, ze bude stavat na svojom "mene" ale do hrania sa moc nehrnul. Skoda, mozno niekto iny na jeho mieste by tento serial dokazal ozivit. Jedna hviezdicka len za napad. ()

Durgas odpad!

všechny recenze uživatele

Uf. Už dlho sa mi nestalo, že ma pri pozeraní tak intenzívne oblieval pocit trápnosti za tvorcov a zúčastnených hercov. Pretože už dlho som nevidel niečo tak hrozné v skoro všetkých aspektoch. Otrasne napísaná postava akože žoviálneho a nekonvenčného (v skutočnosti trápneho a idiotského) komisára je znásobená Kukurovym nechutným prehrávaním. Polovica času prvej časti bola venovaná predstaveniu "netradičnej" povahy starého zvodcu detektíva v akože humorných scénach, kde je divák nútený sledovať jeho nelogické výbuchy hnevu, divné vybafnutia (fakt neviem ako to nazvať) a nepodarené vtipkovanie. Do tohto panoptika sa pridávajú podivné rozmazané momentky opakovania stôp a dôležitých momentov, ktoré pôsobia ako z odfláknutého študentského filmu. Ku krimi-zápletke a interpretácii policajnej praxe sa už radšej ani nevyjadrujem. Dopozerať prvý diel do konca chcelo veľa sebazaprenia, k ďalším častiam po zhliadnutí "navnadzovacích" ukážok ani párom volov. ()

Reklama

PowPow 

všechny recenze uživatele

Max se snaží vypadat jinak, než "obyčejné" krimi, ale kolik je v různých filmech a seriálech takových neortodoxních, drsných poldů? Plná p***l. Už kdyby se takhle choval čtyřicetiletý chlap, měl bych za to, že se zasekl v pubertě, ale sedmdesátiletý Kukura vypadá jako pošuk. Myslel jsem, že maximální bizár je v tomhle ohledu už Dlouhého bohatý a sexy kapitán Exner s Jaguárem, ale tohle mě úplně odrovnalo. Místy Maxova perverznost a excentričnost působí až jako parodie, což podtrhuje už úvodní písnička. Samotný případ má vlastně boční úlohu, tvůrci se jen snaží v každé scéně ukazovat, jak je Zoly free a cool. Navíc herci v epizodní roli jsou úplně tragičtí - od kriminálek samozřejmě nečekám, že budou lidé v roli podezřelých a svědků nějak excelovat, ale tady ten předstíraný brek apod. úplně bije do očí. Jediné, co musím uznat, je, že Juraj Kukura si tu roli evidentně hodně užívá. ()

gu-staff odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel u názvu první epizody došlo k tragické záměně písmene, které zmátlo lidi tím, že zakrylo to, čím tento seriál nejspíš je. Sračka. První díl by měl lidi navnadit, aby sledovali další epizody, no mně navnadil k tomu, abych rozsekal bednu na třísky, hystericky řval a styděl se do hlouby duše za toho Brouka, co ho nechali žít, ale už by ho neměli nechat hrát. Bohužel Kukura je tu nebetyčně trapnej. Starej kokot, kterej se probudí v posteli se dvěma dvacetiletejma pornokurvama, který (nacpanej viagrou) píchal celou noc, oblíkne si hadry, který by nenašla ve skříni pro svýho Vašika ani Lívije Klausová a pak nasedne do sporťáku a odfrčí vyšetřovat. Měli pánu Kukurovi připlati, aby si s sebou na plac bral i charisma, protože bez toho je jenom směšná figurka, za kterou je vám většinu prvního dílu trapně. A na další se prostě už nepodíváte. Jak říká plukovník Kurtz: "Horror...horror has a face...." V podstatě by to zachránilo jen to, kdyby v dalším díle Kukuru zastřelili, a na scěnu by přišel ten opravdový Inspektor Max, za kterýho se jen vydával. Hrát by ho mohl třeba Vítezslav Jandák. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních tří dílů mohu zcela zodpovědně napsat, že je to sra.ka. Již dlouho jsem neviděl tak nestravitelného detektiva, který by ve skutečnosti ne ve funkci, ale ani u policie nevydržel ani týden a skončil by v base. Režisér se po vzoru tvrdých amerických detektivu snažil natočit obdobu českého detektiva, ale zřejmě nepochopil, že to zcela dobře, tedy lépe řečeno vůbec nejde. Česko není Amerika a naopak. Navíc američtí tvrdí detektivové bývají obyčejně poměrně inteligentní a ne debilní primitivové. Nadřízení detektiva jsou prezentováni (jak v Čechách, tak na Slovensku) jako všemocní, všehoschopný ale o to debilnější policajti. Inspektor Max by se v reálu před šéfem kriminálky dopustil vystupovat proti němu obdobným způsobem jenom jednou. Pak už by nebyl ani inspektor, ani policajt, ale primitiv vyhozený na ulici kam bezesporu patří. Celý seriál jsou pouze vyhozené peníze a obtěžování diváků. Nemohu jinak než poslat snímek do kanálu, tedy na smetiště nebo odborně vyjádřeno hodnotím jako ODPAD! Nicméně někomu, kdo nezná skutečnou policejní práci, se to může občas i líbit a těmto se za své příkré hodnocení omlouvám. Každopádně by se však tvůrci měli omluvit všem soudným divákům. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama