foto

Jiří Chlumský

  • nar. 4.7.1958 (57 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Chlumský vystudoval filmovou režii na Pražské Filmové Akademii. Po studiu pracoval jako asistent režie ve společnost Krátký Film Praha a externě dělal i pro Českou televizi. Pro BBC a Channel 4 natočil několik dokumentů. Jeho filmovým kino debutem byla komedie Stůj, nebo se netrefím (1998). Chlumský natočil několik pohádek: Zmrazený Vasil (1993), Jediná na světě (1995), Černokněžník (1997), O svatební krajce (2002), televizních filmů: Hodiny od Fourniera (1995), Schůze (1999), Pán hradu (1999), televizních seriálů: Hop nebo trop (2004), Eden (2005), Místo v životě (2006). V kinech mohli diváci zhlédnout jeho filmy Prachy dělaj člověka (2006) a Konečná stanice (2004).

Zdroj: Spi-Film

Režijní filmografie

2017 Jiný už nebudem
2016 Dvojníci
Ohnivý kuře (TV seriál)
Brno je zlatá loď (S01E12)
Trhy (S01E10)
Cesty Boží jsou nevyzpytatelné (S01E09)
Den blbec (S01E08)
2015 Atentát (TV seriál)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Martin a Venuše
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
7 dní hříchů
2010 Hasiči (TV film)
2009 Nedodržený slib
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2006 Místo v životě (TV seriál)
Prachy dělaj člověka
2005 Eden (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Konečná stanice
2003 O svatební krajce (TV film)
1999 Pán hradu (TV film)
Schůze (TV film)
1997 Černokněžník (TV film)
Stůj, nebo se netrefím!
1995 Hodiny od Fourniera (TV film)
Jediná na světě (TV film)
1993 Zmrazený Vasil (TV film)

Dokumentární

2013 ČT Live - Pražský výběr (koncert)
2012 ČT Live - Michal Pavlíček (koncert)
2009 Film o filme: Nedodržaný sľub (TV film)
2006 ČT Live - Michal Pavlíček (koncert)
2004 ČT Live - Pražský výběr (koncert)
2001 Chaos (TV film)
1991 Striptérka (TV film)

TV pořady

1997 Na Kloboučku (TV pořad)

Herecká filmografie

2008 Hlídač č. 47
2006 Místo v životě (TV seriál)

Dokumentární

2010 13. komnata Anny Šiškové (TV film)
2009 Film o filme: Nedodržaný sľub (TV film)

TV pořady

2013 Božské dorty od Markéty (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Prominenti (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace