Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (192)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

…a spravedlnost pro téměř všechny.. Vizuál dokázal Ostravsko vyždímat jak hadr na podlahu, málokterá z postav mohla hodit kamenem, bavily symbolické detaily (třeba žolík na pivním tácku), „zamlžené“ scény při tušení blížící se katastrofy zase podkreslily psychologii postav. Nemohu se však zbavit dojmu, že příležitost natočit vysoce nadstandardní tuzemské drama s kriminální zápletkou protekla Bebjakovi mezi prsty chybějící přímočarosti a některých kontraproduktivních momentů (osamělá dvojice na nádraží). P.S.: Vetchému role sedla jak pěst na oko bulvárního fotografa.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři díly byly tak akorát. 1) Nevěrohodné mezilidské vztahy, zejméně mezi policisty, jakož i celkové podivné chování mnoha postav značně snižuje vyznění jinak zajímavého námětu. 2) Z pěkných kluků tu je 28letý Aleš Bilík (asistent podnikatele), 21letý Štěpán Kozub (policista), 35letý Jan Plouhar (propuštěný vězeň). ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že je to až nedoceněný kousek. Určitě je to lepší, než srovnatelný Rapl, Pustina apod. Šedá, černá Ostrava plná boje o holou existenci sluší dramatickému příběhu bez vaty. Tohle má mezinárodní parametry a směle se to může rovnat opěvované severské škole. Klidně bych si dal říct s další sérií...77%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový film a byla by to pecka. Nicméně i s přetaženou stopáží se tahle detektivka skandinávského střihu vydařila a to i díky tomu, že filmaři měli dvakrát víc než šťastnou ruku. Jednak se zadařilo stran lokality. Prostředí Ostravy je stejně bezútěšné jako film sám a k zvolenému formátu pasovalo ideálně. Ale především se vyplatilo angažování Vetchého, který je sice jistotou téměř vždy, ale v tomto případě překonal sám sebe a troufám si říct, že lépe snad ještě nezahrál. Ale výborně vyšlo i obsazení vedlejších rolí na čele s Fingerem, Plouharem nebo Maximovou, která pro mě byla velkou neznámou a i velkým překvapením. Líbily se mi i načtrnuté linky příběhů jednotlivých postav, akorát jsem měl trošku problém s tím, že tu snad všichni zúčastnění jeli v nějaké levotě. Samotné rozuzlení mě docela překvapilo a i to je velké plus. ČT zkrátka opět boduje. 80% ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Asi všechno už bylo kdysi vymyšleno a divákům historicky opakovaně v obměnách naservírováno. Ale zápletka a rytmus vyprávění (scénář) zrovna tohoto seriálu působí příjemně originálně tomuto východisku navzdory.. Je to dost možná proto, že se jedná o více než kvalitní filmové řemeslo, za což primárně zodpovídá zase režisér. Ten už si svoje herce, kameru i střih (nabízí se říci ještě zvuk:)) zbičoval jak se patří - navíc s lidmi jako Vetchý (opět výkon strojově absolutní) nebo Finger (málokdo dokáže zahrát líp policejního leváka s policejní morálkou i etnografií, v zaměstnání i domácnosti) měl patrně práci o díl ulehčenou. Kulhá Vaculík (trochu) a jeho žena (sotva leze, byť roli měla mikroskopickou). Celek více než vyvážený a z pohledu televizní zábavy docela nebetyčný! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama