Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka šesti mladých studentů je pozvána Lordem Lincolnem na půlnoční představení panoptika, které vystavuje hrůzostrašné figuríny. Není to ovšem jen tak obyčejné muzeum voskových figurín, nýbrž místo samotného Ďábla. Jeho cílem je získat 18 lidských duší, které potřebuje k oživení svých "dětí" (nejrůznějších příšer). Jediní, kdo můžou tento ďábelský plán překazit jsou Mark Loftmore (Zach Galligan) a Sarah Brightman (Deborah Foreman). V roce 1992 bylo natočeno pokračování s názvem Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (Pedestrian)

(více)

Recenze (106)

tron 

všechny recenze uživatele

Anthony Hickox na hranice vzrušenia (prvý orgazmus v živote), bizarnosti, trápnosti (dôchodcovská bitka), jemnej geniality (dal do jedného filmu vlkolaka, upíra, markíza De Sade a ďalších), paródie a pocty (Romero) a čo ja viem čoho ešte. Toto bol s KVÍLENÍM VLKOLAKOV, DETSKOU HROU, KRITERMI či DEEP STAR 6 ten typ hororu, ktorý som ako decko pozeral počas hlbokých, väčšinou letných nocí. Ak sa vám v SLEEPWALKERS páčilo prebodnutie kukuricou, tu sa tešte na fľašu šampanského. Patrick Macnee mal v 80. rokoch smolu na vlkolakov. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to byla i docela sranda. Hlavně to nesmíte brát jako horor, ale jako komedii. První scéna s vlkodlakem se mi líbila, ne proto, že by byla nějaká dobrá (to taky není, spiš naopak), ale proto, že jsem viděl čím vším si musel John Rhys-Davies projít, než se dostal k Pánovi prstenů. Pár dalších krvavých scén je opravdu povedených - například ta u Draculy, ale celkové vyznění filmu hodně sráži některé opravdu dementní scény a postavy. Mimo jiné například Markýz de Sade, na kterého jsem se celou dobu těšil. Bohužel právě z téhle úchvatné postavy francouzských dějin Hickox udělal obyčejnýho idiota, kterej umí sice jakž-takž šermovat, nakonec ale zemře absolutně stupidní smrtí. Co mi dál vadilo? Tak třeba celá závěrečná bitva. Už od "nájezdu staříků" bylo jasný, že tohle nebude ani trochu vtipný, nebo akční. Bohužel to bylo naprosto zoufalý! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat ,že je to ujeté ,ale zábavné. Nápad že se návštěvník voskového muzea přiblíží k exponátům ocitne rovnou v ději kde je zabit a stane součástí expozice je dobrý. Místy je to sice víc fraška než horor ,ale je to plné akce i krve. Solidní horůrek. "Mami kdy už budu moc pít kafe potřebuju kofejn." tohle hovoří za vše . ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane originálne spojenie vcelku zaujímavo spracovaných filmových zloduchov, na strane druhej trápny záver a umelo pôsobiace kulisy. Ak by som mal tento film hodnotiť objektívne, dal by som mu určite menšie hodnotenie, ale to sa v mojom prípade naozaj nedá. Keďže som na tomto filme vyrastal, má v mojich očiach nepopierateľne veľkú nostalgickú hodnotu. 90 % ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Námět jistě nápaditý, ovšem zpracování bohužel nijak převratné. První polovina se poměrně vleče a dosti nudí. V té druhé půlce sice přibude trocha akce, avšak stále to není nic, co by mě zvedlo ze židle. Atmosféra osmdesátých let je celkem v pohodě, ale kdyby tam přiběhl Jason se svým vybavením, jistě by film o dvě třídy zvedl. Komedie to zcela jistě není, párkrát jsem se pousmál, toť vše. Horor? Není se čeho bát, maximálně dvě očekávané "skoro lekačky", takže nám zbývá jen to označení fantasy a dobré masky. Plusem je alespoň sympatická dvojka v podobě Zacha a Deborah. Škoda, tohle mohlo být mnohem lepší. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Anthony Hickoxovi trvala tvorba scénáře pouhé tři dny. (Holina)
  • Bob Keen vyráběl všechna monstra ve filmu 18 hodin denně po dobu osmi týdnů. (Holina)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno