Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montgomery Brewster je neúspěšný baseballista, který právě zjistil, že je příbuzným zesnulého multimilionáře Rupert Horna. Pradědeček mu odkázal majetek v hodnotě 300 milionů. Má to pouze jeden háček - během příštích 30 dnů musí utratit 30 milionů. Když se mu to podaří, dostane celých 300 milionů. Zdá se to jednoduché. Pozor, ale má to svá pravidla. Peníze nesmí utratit za žádné hmotné statky, na konci nesmí vlastnit o nic víc než na jejím začátku. Vzhledem k intrikám správců to nebude mít jednoduché, naštěstí má na své straně chytrou přítelkyni a věrného spoluhráče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celý film je len o tom ako Pryor, ktorý snáď ani nevie vyzerať ako sympaťák, rozhadzuje po hrstiach milióny dolárov. Pozerať sa na to je tak zvrátene príťažlivé, že som sa na to i napriek absencii akéhokoľvek ďalšieho deja dokázal pozerať až do (brutálne uťatého) konca. Čakal som nejaký happyend, morálne ponaučenie, oslavu víťazstva alebo vývoj postavy - ale nič, zrazu len nabehli titulky. A tú komédiu som v tom každopádne tiež nenašiel. 4/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie mnou viděná v našich devadesátkách, tudíž mi mohlo být tak 14 či 15 let. Tehdy se mi to docela líbilo, nevím, jak bych to ocenil dneska. Někteří tu zmiňují prý velmi podařený slovenský dabing Nogy a Skrúcaného, ten jsem ovšem neměl tu čest poznat, standardní český dabing však pokud se pamatuju nebyl špatný. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle film doslova hltal. Bylo to v době, kdy televize byly plné filmů z 80. let a tenhle patřil k mým nejoblíbenějším. Námět se točí kolem toho, jak se velké peníze (snad sen všech lidí) změní v noční můru. Bohužel dnes s odstupem času a poněkud vytříbenějším vkusem už musím říci, že jde je o solidní průměr. Richar Pryor mi nikdy jako komediální idol nepřišel. Ve filmu je sice díky originálnímu námětu prostor pro jednu vtipnou scénu za druhou. Nicméně tento potenciál není v podstatě vůbec využit. Pryor ani jeho parťák Candy se nezmohli na nic víc, než na kupu oplzlých rádobyvtipných výkřiků, pitvoření se, vyblbování. O hudbě nebo kameře se raději nezmiňuji. A ten hrozný český dabing film zabíjí definitivně. Ty tři hvězdy jsou za originální a vtipný námět a vzpomínky z dětství, ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Pradedko mohol vymyslieť niečo lepšie na prevýchovu svojho dospelého pravnuka. Z iného pohľadu nám však film môže poslúžiť ako obraz možno nepochopiteľného, no predsa múdreho konania: Múdri ľudia sa vzdávajú toho, čo má menšiu hodnotu, aby získali to, čo je vzácnejšie. A nemyslíme tu len na hmotné bohatstvo, existuje predsa ešte aj iné a oveľa hodnotnejšie bohatstvo... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tendle film tu dávali snad ještě před rokem 89, no ale já ho poprvé viděl až dnes, což považuju za neuvěřitelný. Proč jsem ho neviděl už dřív jako každej normální člověk? Nevim, fakt nevim. Byl to jeden ze dvou filmů WH kerý sem dosud neviděl, což už teď teda neplatí, teď už zbejvá jen Geronimo. No a co k filmu? Nikdy by mě nenapadlo, že sem se takovou dobu vyhýbal filmu, kerej je tahkle dobrej, ten film je dokonalost sama, perfektní od začátku dokonce, trochu jako naše Dědictví, skvělý a byl bych rád, kdyby mých 5* hodilo ten film do červenejch, což se ale nestalo. Pro mě ale 100%. Jo a ještě k dabingu - ten byl taky skvělej, dobře to ti brňáci v tom 93 nadabovali, jen co je pravda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Toto je již sedmá filmová adaptace stejnojmenného románu George Barr McCutcheona z roku 1902. (mi-ib)

Reklama

Reklama