Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jó, osmdesátá léta byla dobou akčňáků. Tohle je vysloveně povedený kousek, který dobře kombinuje akci a honičky s vtipnými scénami, většinou založenými na kulturních rozdílech mezi sovětským a americkým poldou. Nedá se říct, že by tenhle film byl nějak zvlášť inovativní, ale ono je to možná spíš dobře. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne jeden ze slabsich Arnieho filmu, ale spatnej taky neni. Arnold je jako rusak naprosto perfektni a misty se tvurcum dokonce z toho kontrastu rusaka v americe podarilo vytezit nakej vtip, pripadne Arnold obcas pronese nakou solidni hlasku. Jinak samotnej pribeh neni nic moc originalniho, parkrat zadrhava a lehce nudi, ale diky Arniemu je aspon misty docela drsnej. Prekvapil me Belushi, cekal jsem, ze to bude jen takovej veselej poskok, ale on je taky docela dobrej drsnak. Coz je mozna krapet problem, tvurci se prilis spolehali, ze budou stacit rozdilne narodnosti, ale ono by to chtelo i vic rozdilny partaky. No zkratka me film obcas zaujmul a obcas nudil, takze prumer. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy přijde na ruské policejní ústředí v Moskvě depeše, je možné vidět v roli muže nesoucího zprávu policejnímu náčelníkovi Jánose Bána, českým divákům známého jako Otíka z komedie Vesničko má středisková (1985). (Jizni Tlapa)
  • Walter Hill prikázal Arnoldovi Schwarzeneggrovi všímať si Gretu Garbo vo filme Ninotchka (1939), aby videl, ako by mal Danko reagovať ako verný Soviet na západe. (gogo76)
  • Kvůli své roli se Arnold Schwarzenegger učil tři měsíce ruštinu. James Belushi strávil zase dva týdny na velitelství chicagské policie. (zdenur)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama