Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé vtípky byly až moc laciné jako třeba matrjoška Zeman - Putin nebo sledovací talismany, ale něco bylo trefné až to bolí. Karlštejn, ruský generál z druhého osvobození, razítka, brněnské metro ve Vídni nebo totální zabiják Hrabiš a jeho drůbežárna a miss Kurník. Dialogy dvojice Myšička - Hána jsou tak skvělé, že by vydaly na samostatný seriál (spin-off). Tady je vidět jak je důležité míti Baldýnského. 75% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát už jsem se neusmíval jen posmutněle, ale v některých okamžicích jsem se už smál škodolibě a nahlas. Jako dar jsme vám přivezli matrjošku vašeho prezidenta. Uvnitř je Putin :o))) Fakt dobrý. Tchibonauti, vejconauti... . Jo, je to velmi pěkně poskládané. Naše zahraniční vztahy, jak se u nás řeší problémy, Hrabiš... . Pro někoho bez smyslu pro humor, by to mohlo být dost kruté, protože tvůrci nachází snad ve všem ta naše česká specifika, na která sice hrdí nejsme, ale aspoń si z nich umíme dělat srandu. Zajímalo by mě, jak takovou brutální parafrázi čecháčství vnímají cizinci, kteří umí česky. Nezapoměňte si počkat na potitulkovou scénu. I ta pobaví. Výjímečně na úkor jiné země :o) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je o poznání lepší a to hlavně díky (no snad se to ani nedá nazvat) „parodování“ uzavírání mezinárodních smluv a dohod – protože věřím, že to tak skutečně chodí „O nás bez nás“ – to už tu bylo několikrát. Ministr a jeho poradce opět perlí – čtyřka rádoby kosmonautů taky – ty postavy se mi začínají i líbit a je obrovská škoda, že Plodková z tohoto projektu „vyfičí“ – dost jsem si jí oblíbil. Za což mají tvůrci první větší škraloup (v mých očích). No uvidíme, jak to půjde dál. Tohle byl ale jasně nadprůměrný díl…70% ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Rozhodně lepší než první díl, což je ale škoda a chyba, protože právě první díl by měl diváka navnadit a k seriálu přilepit. Ale co už. Budiž autorům ke cti, že se stejně strefují jak do Rusů, tak do Američanů, případně i do ostatních. Na druhou stranu seriál má ambice stát se chytrou zábavou, ale jaksi nám k ní nedává příležitost. Většina vtipů je polopatistických, využívajících stereotypy až klišé (např. zobrazení Rusů), fór s prodejem Karlštejna není originální, ani jméno Hrabiš pro drůbežářského magnáta nelze za chytrou zábavu považovat. Politická linka mi přijde o něco zábavnější než linka samotných kosmonautů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama