Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle rusky general si pamatuje nase osvobozeni. Nepripada mi az tak stary. To 2. osvobozeni.... V roku 2016 sa zdalo, ze 3. ovobozeni CR russkou armadou je v nedohlednu a po Kovide a invazi ... uz to az taka legrace neni... Spise HOOODNE cerny humor. 85% cast........ uprava povodneho komentu 8.5.23 den vitezstvi ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se vtipů a ironie týče lepší než první díl, co se politického vyznění týče, opět nevyvážené (rýpanec do USA je jen jeden, zato rýpanců do Ruska a Číny hromada). A stále mám problém s vyzněním celého seriálu. Fyzické testy konečně trochu upomínají na příjemně absurdní humor Comebacku, ale jinak tahle pasáž ční v tomto dílu jako solitér. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé epizodě už nemám, co bych vytkl.Bavil jsem se královsky hlavně nad direktivami EU,nad chováním obou zahraničních delegací,nad totálně zmateným ministrem a hlavně nad tajemníkem Repelentem,který se dokáže přizpůsobit každé situaci a na jednáních se cítil jako ryba ve vodě.Hláška epizody a možná i seriálu-Dr.Hejl:"Prostě, člověk, kterej získá zdarma razítko a roztrhá ho jen proto, že ho nedostal čestně, to není Čech." ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát už jsem se neusmíval jen posmutněle, ale v některých okamžicích jsem se už smál škodolibě a nahlas. Jako dar jsme vám přivezli matrjošku vašeho prezidenta. Uvnitř je Putin :o))) Fakt dobrý. Tchibonauti, vejconauti... . Jo, je to velmi pěkně poskládané. Naše zahraniční vztahy, jak se u nás řeší problémy, Hrabiš... . Pro někoho bez smyslu pro humor, by to mohlo být dost kruté, protože tvůrci nachází snad ve všem ta naše česká specifika, na která sice hrdí nejsme, ale aspoń si z nich umíme dělat srandu. Zajímalo by mě, jak takovou brutální parafrázi čecháčství vnímají cizinci, kteří umí česky. Nezapoměňte si počkat na potitulkovou scénu. I ta pobaví. Výjímečně na úkor jiné země :o) ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem byl velmi rozpačitý. Politická satira se de facto nechovala, dialogy mi přišly hloupé a herci nemastní neslaní. Ale u druhého dílu jsem se bavil královsky. Věřím, že na tento seriál naváže spin-off, kdy v hlavních rolích Myšička s Hánou vytvoří nové české Jistě, pane ministře. Skvělé vtipy, trefné údery a hlavně, je to nadčasové a aktuální. Kéž by takový byl i první díl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama