Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je o poznání lepší a to hlavně díky (no snad se to ani nedá nazvat) „parodování“ uzavírání mezinárodních smluv a dohod – protože věřím, že to tak skutečně chodí „O nás bez nás“ – to už tu bylo několikrát. Ministr a jeho poradce opět perlí – čtyřka rádoby kosmonautů taky – ty postavy se mi začínají i líbit a je obrovská škoda, že Plodková z tohoto projektu „vyfičí“ – dost jsem si jí oblíbil. Za což mají tvůrci první větší škraloup (v mých očích). No uvidíme, jak to půjde dál. Tohle byl ale jasně nadprůměrný díl…70% ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle rusky general si pamatuje nase osvobozeni. Nepripada mi az tak stary. To 2. osvobozeni.... V roku 2016 sa zdalo, ze 3. ovobozeni CR russkou armadou je v nedohlednu a po Kovide a invazi ... uz to az taka legrace neni... Spise HOOODNE cerny humor. 85% cast........ uprava povodneho komentu 8.5.23 den vitezstvi ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trefná satira se pořádně rozjela na ministerské úrovni. Až na vulgarity, které mi sice vadí - ale sem zapadají - se mi líbí, že si bere na paškál vše bez rozdílu barvy pleti a světové strany, či politické příslušnosti. Zatím nejslabším článkem jsou sami kosmonauti, ale dnes nedostali ani tolik prostoru. Pěkná, česká, je i paní kuchařka, pobavila mě i sluka, stravenky(!) a reklama. ()

Beginek87 odpad!

všechny recenze uživatele

Doufam, ze prijde nejaky humor a on neprichazi ..... docetl jsem se, ze postupne ma serial dostavat grady .... a ja se ptam, kde jsou ony grady, kde je nejaky humor, kde je vubec cokoli co by me melo na tomto serialu zaujmout? To ze Plodkove vycpali tricko a nasledne ji vymenili za Josefikovou? Mimo jine, tu mam fakt rad, takze na 3. dil se podivam, ale uz ted bych mohl rozdavat skepsi, kterou v sobe k budoucimu chovam. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno