Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathan Algren se stal hrdinou občanské války a tažení proti indiánům. V roce 1876 je z něj však troska a alkoholik. Poručík Gant ho přivede na setkání s japonským průmyslníkem Omurou, který mu nabídne práci při výcviku modernizované japonské armády. V Japonsku čeká Nathana tlumočník Simon Graham, který mu vysvětlí, že mladý císař Meidži chce otevřít zemi západní civilizaci, proti sobě však má rebely z řad samurajů, kteří brání dávné japonské tradice. Když rebelové, vedení samurajem Kacumotem, napadnou železniční stanici, dostane jednotka příkaz k nasazení do boje. Je poražena a těžce zraněný Nathan je zajat. Kacumoto ho ubytuje u své sestry, manželky samuraje, kterého Nathan v boji zabil. Žena o zraněného pečuje jen s velkým přemáháním, ale on se snaží pochopit mentalitu vesničanů i samurajů a učí se bojovat jejich zbraněmi. Překvapivě zde nalézá klid, po kterém vždy toužil. Když je vesnice napadena maskovanými bojovníky, postaví se na stranu obyvatel. Definitivně se přitom sblíží s Kacumotem a pochopí, že se nepostavil proti císaři, ale podle svého nejlepšího svědomí mu stále slouží. Když je samuraj pod záminkou jednání vlákán do pasti, Nathan ho osvobodí. Kacumotovi je jasné, že bitvu o záchranu císaře a tradičního Japonska prohrál, a chce spáchat harakiri. Nathan ho však přesvědčí, že lepší je padnout v boji. Poslední samurajové tedy vyjíždějí do bitvy a Nathan je odhodlán bojovat po jejich boku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 018)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Takto presvedcive historicke filmy se rodi jen obcas. Samurajove me vzdy uchvacovali a tady jsou podani opravdu tak jak sem si je predstavoval. Cestni, hrdi, statecni, a na konci jsem evropany z plné duše nenavidel. Tom Cruise umí tyhle smutne role, ale v ostatnich uz takovy dobry neni (ještě že v těch depresivních hraje docela často). Watanabe byl uzasnej a Zwick natocil jeden z nejkrasnejsich lidskych pribehu.. audiovizální orgie podbarvené japonskými zvyky, křehkostí lidského života a životními moudry ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Sakra, jak bych to jenom vyjádřil jedním komplexním slovem? Nááádhera! Tom Cruise a vlastně celý film si mě získal už svým opilým a drsným proslovem na začátku. O všem dalším už se nehodí nic psát, snad jen podotknu to, že základní archetypální příběhy o cti, hrdinství či lásce se již po staletí moc nemění. Takže nevím, proč ten humbuk... ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od veľkofilmu made in USA, ktorý ide mapovať japonskú hitóriu 19. storočia ? Slabší scenár, mamutie bojové scény ( tie boli vydarené ), srdcervúci príbeh a ...... dementný koniec ! Kamera bola zručná, avšak kameraman si neodpustil asi štyri gýčovky na zapadajúce (vychádzajúce slnko) . Úvodné scény záverečnej masovky mi v jednom momente pripadali ako vystrihnuté z Braveheart ... Na svoje si prídu milovníci všetkého, čo sa dá zaškatuľkovať do krabičky "historický film" , ako aj fanatickí prívrženci japonského bojového omenia. Takisto si to rady pozrú naše milé polovičky, aby vyronili jednu-dve slzy na romantikou niektorých záberov. Ale pán Zwick, myslím si, že by to bolo o hviezdičku lepšie, nebyť záverečnej scény (audiencia u cisára). P.S.: povie mi niekto, prosím, načo si minister Obata pozval Algrena, keď tam boli k dispozícii vymakaní ninjovia, ktorí sekali zôkol-vôkol, čo dýchalo (cca 30. minúta filmu) ? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebudu si hrát na pseudointelektuála a snažit se na film nakydat špínu, protože jsem byla na dvě a půl hodiny připoutána ke křeslu a prostě si užívala hezký příběh v zajímavém prostředí. Klišé? Jistě. Patetické? Ano. Komerce? Samozřejmě. Prostě americký popkornový velkofilm s veškerou velkolepostí i obvyklými neduhy. A co má být, mně se to zkrátka líbilo - a to ani nemám kdovíjak v lásce Toma Cruise. 91% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si naplno vychutnal az na druhe skouknuti, protoze jsem uz vedel, co cekat. Film je fakt ukazkove hollywoodskej, velkolepy kulisy, dojemny a hrdinsky sceny, proste to, co vetsina americanu ma rada. Na me tohle vetsinou nezabira, ale tady jo. Hlavni herci, tj. Tom Cruise a Ken Watanabe se fakt prekovanaj a diky nim jsou i neakcni pomalu plynouci mista ve filmu lepe stravitelny. I kdyz samozrejme by se tu dalo trochu kratit, tech kecu tu je v pomeru k bitvam prece jen moc. Taky se mi moc nelibil konec, trosku sem si vybavil Legionare s Van Dammem, kde taky zazracne prezije jen on. A zaverecnej dojak s cisarem byl uz taky trochu navic. Ale jinak sem si behem filmu nemel prakticky na co stezovat, bitvy jsou natoceny perfektne a kulisy jsou nadherny, takze filmu odpustim mimo jine i tu predvidatelnost a dam mu hezkejch 5*. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (44)

  • Na natáčení filmu se připravovalo mimo jiné i 500 komparzistů z Japonska, kteří trénovali bojové scény na stadionu Clifton Rugby Grounds v New Plymouth. (don corleone)
  • Jde o první film Kena Watanabeho (Katsumoto) v americké produkci. Zároveň je to poprvé, co ve své roli mluví anglicky. (don corleone)
  • Počas súboja dvoch nindžov a Katsumota (Ken Watanabe) stojaceho medzi nimi, drží jeden meč a druhý dve saie. V blízkosti nindžov už obaja držia meče a s nasledujúcim záberom majú opäť pôvodné zbrane. (johnsnow)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Kdy bude další Jack Reacher?

Kdy bude další Jack Reacher?

15.08.2015

Tom Cruise momentálně točí kriminálku Mena pod dohledem Douga Limana (Na hraně zítřka) a už na podzim ho čeká další akční štace. Znovu si totiž zahraje Jacka Reachera, bývalého armádního… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Reklama

Reklama