Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

S Alfredem mám prekérní problém - buď se hantýrkou Wall Street jedná o jednorožce (start-up s valuací nad 1 mld. USD) nebo o ekonomický propadák, jehož účetní závěrku bych z pozice člena představenstva vážně nerad schvaloval. No, a Family Plot je přesně tím druhým případem ergo pokud neuvidíte, nezchudnete. 36 % ()

kusper 

všechny recenze uživatele

Jak zde bylo řečeno, nejedná se o typický Hitchcockův film, například není zde jediný čistě kladný hrdina (Jamse Stewarta tu opravdu nenajdete) Ovšem jedná se o perfektní thriller ve stylu bratří Coenů (=D), divák celou dobu ví, jak to je a směje se absurditám, co provádějí hrdinové, kteří netuší. (Narážím např. na Fargo nebo Zbytečnou krutost.) Bavil jsem se skvěle. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno je Rodinné spiknutie trochu slabší film, ako tie najlepšie režisérove kúsky, na druhú stranu ale podľa mňa patrí k tým najzábavnejším a najnapínavejším. Mix vzťahovej komédie a hard core thrilleru myslím funguje celkom dobre, ako aj paralelné a spájajúce sa dve línie s dvoma vtipnými mileneckými pármi. Nakoniec sú tu tie páry tri. Osobne ma asi najpamätnejšia scéna na serpentínach zaujala z celého filmu najmenej, film rozhodne nestavia na akcii a toto intermezzo bolo skôr narušením konceptu. Ale celkovo aj vďaka nižším očakávaniam spokojnosť a výborná zábava. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Oba Hitchcockovy příspěvky k "drsným sedmdesátým" jsou kvalitní (i když "Frenzy" je lepší) a vůbec neprozrazují věk svého autora. Herci a scénář jsou tu pravda trochu slabší než u Hitchových filmů předchozích dekád. Ale podobně jako "keoma26" jsem měl při sledování několika scén ("přechod na přechodu") pocit, že "Rodinné spiknutí" musel Tarantino ve své videopůjčovně sjet minimálně desetkrát. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alfred Hitchcock /Spellbound, Psycho/ natocil ako svoj posledny film ciernu komediu zvanu Family Plot, po nasom Rodinne Spiknuti. Chyba tu klasicky Hitchcockov rukopis a napatie, film casto posobi nesurodo a rozharane : ma dost dlhu stopaz 120 min, co je teda sakra dost. Naopak, kulisy su vyborne a na urovni, tvorcovia si na nich dali zalezat, potesia aj externe sceny s autakmi. Pribeh nudi len na chvilu, a aj to len v strede filmu, co tolerujem, ide predsa o legendu svetovej kinematografie, a tou Hitchcock suverenne bol. V jeho filmoch sa keca hodne, a vynimkou nie je ani Family Plot. Ale tieto dialogy su potrebne na pochopenie konania postav a pre pochopenie samotneho deja. Bruce Derna / Kone se take Strileji, Marnie/ som si na chvilu pomylil s Pierre Richardom, fakt sa mi zdalo, ze tam hra samotny Richard - teda pre mna neskutocna podoba. Karen Black /Hrac/ bola skvela a vyborne hrala aj Barbara Harris. Hitchock mal ako vzdy malu cameo rolu. Hoci chyba klasicke hitchcockovske napatie a atmosfera, stale radsej si pustim tuto staru klasiku nez novodobe hollywoodske vyplachy ako precenovane Fury. 76 % ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Snímek vycházel z románu „The Rainbird Pattern“ Victora Canninga. Hitchcock požádal Anthonyho Shaffera, jestli by mohl napsat scénář, ale Shaffer to odmítl. Ernest Lehman souhlasil, i když navzdory určitým pochybám o příběhu. Místo děje románu bylo pozměněno a prostředí Kalifornie nahradil anglický venkov. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Při natáčení filmu si Alfred Hitchcock opět neodpustil jeden ze svých pověstných žertíků, když si vyhrnul košili a vyděsil tak herečku Karen Black svým obrovským, leč podivně hladkým břichem. Neměl totiž pupík, po jedné operaci mu jej sešili. (Tommassi3)

Reklama

Reklama