Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

silak_xup odpad!

všechny recenze uživatele

Poprvé dávám odpad něčemu, co jsem stěží dokoukal. Podle mě je jedno, jestli jsi z Ostravy, Opavy, Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Prahy nebo z Karlových Varů, nebo z totální prdele v lese, tohle tě nemůže bavit. Já celou dobu čekal, že se tam něco stane, že tam bude něco hodně vtipného, že tam bude prostě nějaký děj, který v něco vyvrcholí nebo něco v tom smyslu, ale tohle byl opravdu zabiják času. Nechápu Chmelu, který mě doposud bavil, jak mohl do něčeho takového jít, ale na druhou stranu chápu, mamon je velitel. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tú vlnu nenávisti a zloby voči tomuto filmu. Nejaká degradácia Ostravy, či Ostravákov ???!!! ........ Veď to ani nie je motívom tohoto filmu, sám sa vlastne nebere ani príliš vážne, je len proste slabý a niektoré čirne diery sa tu ukazujú v plnej kráse. Pár dobrých hlášok a vtipných aktov sa tu objavilo, ale je ich príliš málo ku spokojnosti. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Troškoidní komedie jak cyp. 1) Pěkné téma a sympatičtí herci bohužel nestačí zakrýt slabé dialogy a celkovou nedomrlost snímku. 2) 45letý Igor Chmela (horník Jarek Ostravski) odvádí svůj standardní (tedy dobrý) výkon. Zaujal mě dále Ondřej Maňák (Jarkův synovec Pepan). 3) Milé jízdy autobusem do práce ve vystajlované Ostravě doprovází pěkné songy s lokální tématikou. Vizuál jako od Trošky. Pro dobrý film je to však málo. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zábava stavěná na "ostravštině" ostravštější, než jakou mluví skutečný Ostravák - neznám případ, že by tato konstrukce někdy bavila (viz např. Ruda z Ostravy, kterého považuji za jednoho z nejslabších "bavičů" v českém showbyznysu). Tento film je dalším dílem, které zavání více trapností, nežli úsměvem, je dalším dílem, které se usadí na samotném dně české komediální tvorby. Za druhé nemám rád komedie, které se snaží "vychtěně" rozesmát mihotáním se skupinky dementních postav a ještě dementnějších dialogů. Ostravak Ostravski je tak pouze zakyslou rádobykomedií se sociálně-kritickými náznaky, která má svá pozitiva pouze v obstojném Chmelovi, sympatické (i když okrajové) romantické lince, pohledné Kajnarové a Ježkové, a odzbrojující Sarah Haváčové, která si nechá v autobuse sahat na zadek :) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Předlohou filmu je úspěšný blog. Docela by mě tedy zajímalo, jak vypadala další oblíbená literární díla, která zaplavovala internet v době jejich největšího boomu. Nejsem z Ostravy, a když někdo mluví jako retard, tak mě to spíše vytáčí, takže jsem si k hlavnímu hrdinovi ani nemohl najíst cestu. Hranice mezi filmovou poctou městu a jeho ponížením se ukázala být velmi tenkou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • V úvodu filmu slyšíme úryvky písní „Malá Žužu“ a „A já sprostá“ od Horkýže slíže. Když se Jarek (Igor Chmela) ráno vzbudí u své sousedky, tak při tom hraje „Měli jsme se potkat dřív“ od Marie Rottrové a po ní zazní „Jednoho dne se vrátíš“ od Věry Špinarové. (Duoscop)
  • Když volá Bohuš (Vladimír Polák) Jarkovi (Igor Chmela) po návratu z Prahy, říká, že je poledne, přitom na budíku bylo 8:35. Při dalším hovoru synovce a záběru na budík je na něm 11:40. (MrAldridge)
  • Hlavným scenáristom a zároveň aj jedinou osobou zo štábu, ktorá sa mohla stretnúť s tajomným skutočným Ostravakom Ostravskim, teda autorom blogu, ktorý svoju identitu z bližšie neuvedených dôvodov neustále tají, bol Vladislav Kučík. S autorom musel dokonca podpísať klauzulu o mlčanlivosti, a tak ani režisér skutočne nevie, o akú osobu ide. Špekuluje aj o možnosti, že za pseudonymom Ostravak sa skrýva niektorá známa a literárne nadaná osobnosť zo severomoravského regiónu, napr. Jaromír Nohavica, ktorý však podobné špekulácie opakovane poprel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama