Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královna Alžběta si dělá starosti. V době protimonarchistických nálad a spekulací o jeho napojení na KGB se stává premiérem lídr labouristů Harold Wilson. (Netflix)

Recenze (19)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení je velkým zásahem a změnou. Mnohem více ale pozoruju posuny v jednotlivých charakterech. Vezmeme si to postupně. V závěrečné epizodě druhé řady se z Elizabeth stala silná, pevná panovnice, která nadevše upřednostňovala korunu a povinnosti s tím spjaté. Věděla, co její pozice obnáší a jak se má chovat. Naučila se politické obratnosti a stala se z ní důležitá hráčka na poli zahraniční i domácí politiky. Claire Foy dokázala prodat všechny nuance, pohledy a verbální výměny. Olivia Colman přináší nepatrnou humornou stránku. Je to rys její povahy, ale dost se promítá i do Elizabeth. Jakási neohrabanost, nepatrná podřízenost. To se dalo možná u Elizabeth pozorovat v prvních epizodách seriálu, rozhodně ne v druhé řadě. Ještě větší šok pro mě byl Philip. Tobias Menzies přišel s naprosto rozdílnou intonací v porovnání s Mattem Smithem. Hlasový rozdíl je veliký. I povahově je někde jinde. Více uzemněný, pro Elizabeth dostupnější a chápavější. Přitom příběhově dělí konec druhé a úvod třetí řady pouze pár měsíců. Konstantou tak pro mě zůstala Margaret. Helena Bonham Carter musela důkladně studovat projev Vanessy Kirby. Pozoruji zde jen nepatrné posuny a tomu kvituji. Příběh byl celkem obyčejný. Nejsilnějším momentem byl rozhovor Philipa a Anthony Blunta, který opět ukázal silné stránky tohoto seriálu. Dusivé osobní momenty. Stačí jeden bravurní dialog a jste uzemnění. Takže nejkomplikovanější bude si zvyknout na nový casting. Po technické a scénáristické práci bychom se měli dočkat stejných kvalit jako minulé. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čysto vylekaná venkovská selka s korunou se přeobsadila za chladnou můru, s korunou. Nesympatická (ale možná blíže skutečnosti) královna dál politikaří se svým manželem, který lavíruje mezi diváckým sympatií a odmítnutím. Ale především, ztratila se šťáva, energie, ta esence, která přes politiku táhla předchozí série. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová doba, nová královna. I přesto, že si budu těžko zvykat na starší královnu (Clare Foy je prostě nenahraditelná), se mi líbí, jak to udělali (přechod s fotkama se opravdu povedl). Zároveň je to dobrej způsob, jak ukázat, že doba se změnila a děti dospěly. Ale stejně mi bude starý obsazení ještě chvíli chybět, i když nový nevypadá vůbec špatně. Třeba princezna Margaret, její manžel a princ Philip se hodně povedli. Nová doba si žádá i novýho premiéra, kterej je mimo jiné podezřelej ze špionáže pro starý známý SSSR, ale nakonec se ukáže, že to byl úplně někdo jinej, a to sice chlápek od obrazů. A Wilsonova audience s královnou byla tak trapně vtipná, když nevěděl, jestli si dát nohu přes nohu nebo ne. Nebyla bych na tom o nic líp, co vám budu povídat. Hodnocení: vzhůru do šedesátek/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So zmenou hercou som počítala dopredu. Nepočítala som ale s tým, ako málo sympatickí mi budú. Zvlášť kráľovná, z rezervovanej poctivej mladej kráľovnej je z epizódy na epizódu protivná a zďaleka nie tak rezervovaná panička. Možno to tak skutočne bolo, netuším, no pre mňa to znamená stratu záujmu o jej pokračovanie jej osudov. ()

Macinkacz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení není můj šálek kávy, i když jsem o něm samozřejmě věděla dopředu. Nejvíc mi tedy kupodivu vadí přeobsazení Filipa , královny matky a Margaret. Helena Bonham Carter je vskutku skvělá herečka, ale já si nemůžu pomoct, mě na tu roli nesedí. Olivia Colman na mě působí trochu komicky. Claire Foy měla určitou důstojnost a vypracovala se během těch dvou serii temer k dokonalosti a já ji baštila každý její pohled. Vidím ovšem v Olivii jistý potenciál, takže věřím, že za pár dílu bude take skvělá. Co mi vadí, je dabing (ano koukám na to v českém znění) , kdybych ovšem věděla, že ten dabing ve třetí sérii bude tak hrozný, tak na to od začátku koukám v originále.  Dialogy trochu nuda, tenhle díl zachránila akorát smutná událost v podobě úmrtí CH.W. a odhalení špiona.  Doufám, že na tom budou další díly o kus lépe. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama