Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královna Alžběta si dělá starosti. V době protimonarchistických nálad a spekulací o jeho napojení na KGB se stává premiérem lídr labouristů Harold Wilson. (Netflix)

Recenze (19)

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna hlavních herců je úplně špatně . NECHÁPU . Tahle nová představitelka královny nemá šarm , noblesu a krásu už vůbec ne .Vypadá stále naštvaně až nasr…, sorry , je nevýrazná , bez sebemenšího charizmatu . Prostě prúšvih na celééé čáře , Jak mohli TAKHLE změnit původní královnu , která je vlastně , asi dva nebo tři roky po Kennedyho smrti ??? I díl s novým premiérem dosti slabý . Zatím je to průůůůs...r . ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeobsazení je velkým zásahem a změnou. Mnohem více ale pozoruju posuny v jednotlivých charakterech. Vezmeme si to postupně. V závěrečné epizodě druhé řady se z Elizabeth stala silná, pevná panovnice, která nadevše upřednostňovala korunu a povinnosti s tím spjaté. Věděla, co její pozice obnáší a jak se má chovat. Naučila se politické obratnosti a stala se z ní důležitá hráčka na poli zahraniční i domácí politiky. Claire Foy dokázala prodat všechny nuance, pohledy a verbální výměny. Olivia Colman přináší nepatrnou humornou stránku. Je to rys její povahy, ale dost se promítá i do Elizabeth. Jakási neohrabanost, nepatrná podřízenost. To se dalo možná u Elizabeth pozorovat v prvních epizodách seriálu, rozhodně ne v druhé řadě. Ještě větší šok pro mě byl Philip. Tobias Menzies přišel s naprosto rozdílnou intonací v porovnání s Mattem Smithem. Hlasový rozdíl je veliký. I povahově je někde jinde. Více uzemněný, pro Elizabeth dostupnější a chápavější. Přitom příběhově dělí konec druhé a úvod třetí řady pouze pár měsíců. Konstantou tak pro mě zůstala Margaret. Helena Bonham Carter musela důkladně studovat projev Vanessy Kirby. Pozoruji zde jen nepatrné posuny a tomu kvituji. Příběh byl celkem obyčejný. Nejsilnějším momentem byl rozhovor Philipa a Anthony Blunta, který opět ukázal silné stránky tohoto seriálu. Dusivé osobní momenty. Stačí jeden bravurní dialog a jste uzemnění. Takže nejkomplikovanější bude si zvyknout na nový casting. Po technické a scénáristické práci bychom se měli dočkat stejných kvalit jako minulé. ()

Reklama

kolly13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čysto vylekaná venkovská selka s korunou se přeobsadila za chladnou můru, s korunou. Nesympatická (ale možná blíže skutečnosti) královna dál politikaří se svým manželem, který lavíruje mezi diváckým sympatií a odmítnutím. Ale především, ztratila se šťáva, energie, ta esence, která přes politiku táhla předchozí série. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl třetí série se nedá charakterizovat nijak jinak, než-li čistým šokem. Celé to působí jako jakýsi "klub odložených lidí". Prapodivných existencí, hozených mimo realitu současného světa. Pryč jsou ukázkové dialogy, střet odlišných filozofií, ideologií a zajímavé náhledy na fungování společnosti ve 20. století. Tahle epizoda vypichuje nudné žvatlaní, absolutní ztrátu elegance, neviné křehkosti, vnitřní síly a srdce původní Elizabeth v podání Claire Foy. Chci věřit, že trojka chytne druhý dech, jinak je to prudký sešup dolů. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Preobsazeni není výhrou a nejvíc mi vadila královna. Ze vznešené, hrdé a krásné královny je v prvnim díle vystrašená a nejistá osoba. Původní herečka se postupně dopracovala k vyrazum bez mluvy, které jsem upřímně obdivoval, jak bez textu, jen výrazy lze vyjádřit tolik emocí. Ostatní změněni herci mi tolik nevadili a vcelku zapadli do rolí. Je to velká škoda, kvalita obsahu i formy je jinak zachována. Bohužel to nejhlavnejsi, hlavní osoba se zásadně změnila a sympatie, které si za dvě série získala se jen těžce obhajují. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama