Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie umí, to je bez debat. Mohl bych jich vyjmenovat desítky a to nejen těch klasik s Belmondem, De Funesem apod. Z nových filmů jsou to třeba Rodinka Bélierových, série Co jsme komu udělali? nebo dialogovka Jméno. Alibi na klíč slibovalo další podobnou komedii a fajn oddechovku. Očekávání byla víceméně naplněna. Na rovinu… klasika se z toho asi nestane, ale jako pohodová zábava na jeden večer to funguje. Rozhodně to není další Co jsme komu udělali? Přišlo mi, že se na filmu podílela o generaci mladší sestava tvůrců. Je to vidět na jiném druhu humoru. Vtipy jsou více přízemní, je to více akční a občas pro někoho i lehce přes čáru. Naštěstí to vyloženě do trapnosti neupadá. Potěšily mě i různé odkazy, například na hvězdné války a taky na hry Assassin Creed. U toho by se generace mých rodičů asi nebavila. Vcelku se povedlo i obsazení. Jen ta hlavní postava... Philippe Lacheau se herecky moc nepředvedl, většina ostatních postav byla zábavnější. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V podstatě by se dalo tvrdit, že Philippe Lacheau a jeho parta je zárukou velice slušné zábavy, a i když konkrétně právě Alibi na klíč řadím k tomu nejslabšímu, co zatím společně stvořili, tak se pořád jedná o minimálně pohodovou zábavu, která příjemně pobaví a rozhodně nelze čas u ní strávený označit za marný. Dějově jde tedy z jejich dílny asi o nejserióznější podívanou, kde se divák jako v ostatních jejich filmech nedočká až tolika úletů, ujetostí a bláznivých momentů, nejednou balancujících téměř až na hraně parodie, zároveň tím ale film přišel o to nejzábavnější, na čem právě Lacheau a jeho kámoši postavili svůj úspěch, a to na nekorektním, chvílemi až šíleným humoru, kde si neberou s ničím a nikým servítky, Alibi na klíč je ale prostě především téměř normální romantickou komedií, se všemi jejími pravidly. Samozřejmě i zde se objeví pár divočin, které opravdu rozesmějí a v podobných typech filmů se úplně běžně nevyskytují, nicméně kostru filmu tvoří tradiční žánrová linie, pro francouze navíc s velmi typickou zápletkou, plnou záměn a nečekaných překvapení, každopádně celé je to předvídatelné, v podstatě i na tuhle partu dost nenápadité a hlavně směřující k závěru, který postrádá jakékoliv koule. I přesto ale opakuji, pořád se jedná o fajn trhlou zábavu, s několika vynikajícími scénami, s osvědčeným, sympatickým a hlavně funkčním obsazením, takže i tentokrát ano, pobavilo, potěšilo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“MALÁ LEŽ BOLÍ MÍŇ NEŽ PRAVDA. NAŠÍM CÍLEM JE LIDEM POMÁHAT…“ /// Série ftipnejch situací, který vycházej z jednoho (ftipnýho) fópa. Taky je tady láska, ale víc než romantika je to celkem vtipný a hlavně svižný. Navíc jsou tady sympatický odkazy na jiný bijáky. A ten nápad s agenturou… no k nezaplacení! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju alibi. 2.) Stará tvrdí, že romantika a humor k sobě nepasujou. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s francouzským Owenem Wilsonem. Ty americké se z kin tak nějak vytratily, tak pevně doufám, že díru na trhu perfektně vyplní právě ty frankofonní. Komu uniklo v kinech, mohu doporučit i domA, zejména kvůli všemožným popkulturním narážkám, které mne pobavily zdaleka nejvíce. Hlavně ta ze Star Wars! Sympatických 7/10. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Philippe Lacheaua a ostatních z jeho ostřílené party již nějakou tu dobu sklízí úspěchy, takže byl čas dokoukat tenhle povedený skvost, který je místy přitroublý, ale za mě správně přitroublý - Alibi jsou opět ukázkou toho, co Lacheau dlouhodobě točí a tenhle typ komedií bude dle mého vždycky fungovat. Tohle se musí líbit naprosté většině ! Čisté 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu je vtipně ztvárněn „skok důvěry“ známý z herní série „Assassin's Creed“. (GfLion)
  • Philippe Lacheau strávil osem mesiacov dodržiavaním diéty a fyzického tréningu, aby nabral 8 kg svalov pre rolu Nickyho Larsona. (Zeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno