Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film zaoberajúci sa tým čo je po živote. Bohužiaľ väčšinu filmu to je podané príliš neurčito na to, aby ma to donútilo k zamysleniu jak by som sa zachoval pri takom objave ja. Proste by som potreboval viac informácií, aby to nejak môj život ovplyvnilo a tak mi tie hromadné samovraždy, ktoré sa vo filme diali pripadali k smiechu. Rovnako ma nezaujali ani postavy, ktoré celú záhadu naďalej skúmajú. Nakoniec sa síce dozvieme niečo konkrétnejšie o tom čo je po živote, ale táto teória mi pripadá príliš nevierohodná na to, aby som jej veril alebo sa nad ňou aspoň snažil hlbšie premýšľať. Výsledkom je ďalší podpriemerný Netflixovský film. 4/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Charlie McDowell nám už pri The One I Love pomotal hlavy, a teraz sa o to pokúsil opäť. Cesta k pointe je však v tomto prípade až neúmerne dlhá a aj spracovanie v mnohých ohľadoch trochu pokrivkáva. Každopádne má však film pozoruhodný sci-fi rozmer a donúti človeka si to celé pospájať do nejakého zmysluplného celku . Aj keď mám pocit, že tým spôsobom ako to bolo podané, to bolo zároveň tak trochu mrhanie potenciálu, no aspoň sa tým zabránilo vykrádaniu Butterfly Effectu či iných filmov s časovou slučkou (hoci napokon tá pointa bola obdobná). Ale OK, oceňujem námet, aj čiastočnú snahu o originalitu, ale aj tak sa mi The One I Love páčilo o kus viac... ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

The Discovery začíná jako film se skvělým nápadem a končí jako uspěchaná slátanina a je to škoda. Působilo to na mě nedotaženě a nedostatečně promyšleně. Charlie McDowell spolu se scénáristou Justinem Laderem znovu dokazují, že dokáží vymyslet originální film s originálním nápadem, ale bohužel si tentokrát vzali až moc velké sousto a je tu spousta detailů, které nejsou úplně promyšlené a hodně to kazí celkový dojem z filmu. Zápletka o objevu posmrtného života a to jaký by to mělo dopad na lidstvo je naprosto suprová, bohužel z toho opravdového obrazu toho jak by takový svět vypadal uvidí divák pramálo. Dějová linka se totiž drží spíše podivně romantického vztahu mezi postavami Jasona Segela a Rooney Mary a uzavře nás do "léčebny" s rodinou a pacienty Roberta Redforda neboli objevitelem posmrtného života. Nebudu se tajit tím, že sem od filmu čekal trochu něco jiného a moje zklamání trochu ovlivňuje celkové hodnocení. Přesto si myslím, že snímek má i své světlé stránky, protože sice není tím čím by mohl být, ale to co dělá, dělá poměrně dobře. Pokud někdo čeká atmosférické sci-fi o prokázání posmrtného života bude spokojen sotva z půlky a bude se muset smířit s utopicky romantickým filmem s prvky sci-fi. Opravdu mi vadilo finále filmu, které působí uspěchaně a snaží se z filmu udělat něco víc než ve skutečnosti je. 61% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi svým námětem připomněl hlášku z jiného filmu a sice : kdybychom věděli, že existuje posmrtný život, tak by jsme asi všichni spáchali sebevraždu, aby jsme si ho užili...Ano tak nějak to bude každopádně na další film režiséra McDowella jsem po slibném One I Love byl velmi zvědavý, ale tady je to přeci jenom o něco slabší. Ano ze začátku celkem svižné a dějově opravdu originální, ale v druhé půli tomu při spiritistickém vedení pod dohledem starýho dědka Redforda začne povážlivě docházet dech. Jako by režisér tentokrát nevěděl co s tím a tak se to vleče a konec už mi byl celkem fuk. Nicméně pořád aspoň slušná trojka v rámci řemesla.55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je potrebné vyzdvihnúť originálny námet, ktorý potvrdzuje, že ak sa chce, tak sa stále dá vymyslieť niečo nového. Ľudia zistia, že existuje posmrtný život a začnú páchať samovraždy. To je naozaj zaujímavé poňatie fiktívnej reality. Dej sa potom trochu odkláňa od očakávaného, môže trochu miasť a nakoniec i nudiť. Avšak záver s prekvapením má niečo do seba. Škoda, že úroveň úvodnej i záverečnej časti, nebola udržaná po celý snímok. Potenciál tu bol určite veľký. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama