Reklama

Reklama

Ve světě Alfreda Hitchcocka je divadlo místem, kde se v kulisách skrývá nebezpečí, postavy nejsou tím, čím se zdají být a v každém okamžiku může spadnout "závěrečná opona”. Z této zábavní tradice vychází i burleska Hrůza na jevišti. Jane Wyman tu hraje studentku herectví Eve Gillovou, která se snaží očistit svého přítele (Richard Todd), obviněného z vraždy, a stane se proto služkou extravagantní divadelní hvězdy Charlotte Inwoodové (Marlene Dietrich). Film, který Hitchcock natáčel ve své rodné Anglii, si obratně pohrává s prvky humoru a detektivky a dává prostor všem hráčům této hry (Alastair Sim, Sybil Thorndike, Joyce Grenfell, Kay Walsh a režisérova dcera Patricia Hitchcock). Nikdo nedokáže proměnit divadlo v zámek hrůzy tak účinně jako Hitchcock a Hrůza na jevišti je toho přesvědčivým důkazem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

POMO 

všechny recenze uživatele

Decentne rozohraná zápletka, pri ktorej sa síce ani sekundu nenudíte, no ktorej finálna pointa funguje akosi na pol plynu. V porovnaní s najlepšími filmami Alfreda Hitchcocka Stage Fright režijne pokryvkáva, no v rámci žanru a svojej doby je slušným nadpriemerom. Príjemný herecký výkon Jane Wyman. Marlene Dietrich príliš afektuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který ani kapku mysteriózní jako zde tvrdí udávané žánry. Atmosféra je na mistra Alfreda trochu moc jednoduchá, nezajímavá a nepůsobivá, ale své kouzlo snímek má. Přes překvapivě původně jednoduchou dějovou linii se dočkáme i jednoho malého překvapení, které nebude tak úplně čitelné od začátku, což je jedině dobře. Přesto sledovat 110 minut hledání pravdy, která ve výsledku není vůbec daleko od vašeho prvního nápadu po dvou minutách, je trochu zbytečné a chvílemi až příliš natahované. Už tu byly lepší kousky... ()

Reklama

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná a napínavá detektivka která bohužel trochu trpí pokaženým závěrem, který tady docela dost lidí nepochopitelně vyzdvihuje. Jane Wyman, co by soukromý detektiv na volné noze, která vždy z rukávu vytasí tu správnou a věcnou výmluvu, je pak předností filmu. Pár hlášek je tam opravdu povedených. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Směle se řadím k početné skupině diváků, která neprokoukla Hitchův skvělý úhybný manévr a nechala ze sebe udělat pitomce. Já se mu však za to nebudu mstít ubíráním hvězd, protože jsem se bavil, zároveň jsem byl přiměřeně napnut, užíval jsem si skvěle odlehčené role pašeráckého otce a tradičně obdivoval výkon úžasné, i když stále nehezké, Marlene Dietrich. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem no... pre mňa určite jeden z tých slabších Hitchcockov, čo sa príbehu aj atmosféry týka. Atmosféru, ktorú snímok dokázal resp. nedokázal navodiť, vôbec považujem za najväčší kameň úrazu - mdlé, bez napätia, pocitovo sterilné a dokonca ľahko predvídateľné. Veľkou záchranou tu je najmä Marlene Dietrich, ktorá tu hrala ako z veľkej knihy. A ten jej hlas... tak to bolo niečo teda. Priemer. 60/100 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Marlene Dietrichová se při natáčení téměř o všem nejprve radila se svým osobním astrologem. (ČSFD)
  • POZOR SPOILER!!! Tento film poprvé naboural zavedenou konvenci, že záběry do minulosti popisují vždy události tak, jak se skutečně staly. Návštěvníci kina se cítili ošizeni. (Kulmon)
  • Dcera Alfreda Hitchcocka Pat si ve filmu zahrála svou první roli v celovečerním filmu. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřela herečka Patricia Hitchcock

Zemřela herečka Patricia Hitchcock

11.08.2021

Ve věku 93 let v pondělí v kalifornském Thousand Oaks zemřela herečka, producentka a spisovatelka Patricia Hitchcock, jediná přímá potomkyně legendárního režiséra a mistra napětí, Alfreda Hitchcocka.… (více)

Hitchcock Film Festival

Hitchcock Film Festival

05.12.2009

ČSFD a pražské kino Atlas vás zvou na retrospektivu filmů Alfreda Hitchcocka. Festival poběží od 7. do 10. prosince 2009. V nabídce jsou notoricky známé filmy (Psycho, Ptáci), ale i méně hrané snímky… (více)

Reklama

Reklama