Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (286)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Předlohu neznám, ale seriál se většinu času táhne a je prostě jen divný... Gwendoline Christie je tu strašná, jako ďábel absolutně bezzubá, bez charizmatu a spolu se zeleným démonem to připomíná spíš slabší díl Buffy, než věhlasnou fantasy. Jenna Coleman jako Joanna Constantine bez charizmatu. Jak je třeba fajn v Serpentovi, tak na tohle prostě nemá a člověk se neubrání dojmu... jaké by to mohlo být, kdyby tam nastoupil Keanu Reeves jako John Constantine.. nebo někdo kdo tu postavu umí stejně prodat... ten seriál je otravný tím, že prakticky každý je zde úchylný... gay komunitě tohle musí dělat spíš medvědí službu. Vůbec mě to nebavilo a to i přesto, že některé pasáže byly originální a zajímavé a samotný Sandman je obsazený skvěle! Potěšil mě i narušený Lupin, ale těch pozitivních věcí je zde opravdu minimum. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně ambivalentní adaptace legendární komiksové ságy, respektive prvních dvou knížek, od mistra imaginace Neila Gaimana – není vyloženě špatná, ale ani vyloženě kvalitní. Extrémně věrohodná, ale zároveň dost pofidérní a nevěrohodná. Poutavě fantasmagorická, a přitom tak nezajímavá. Nápaditá, a přitom tak debilní. Vizuálně krásná, a přitom tak kurevsky hnusná (ten podivně plochej formát obrazu mi fakt vadil). Vypadá draze, a přitom tak levně.... Vrcholem seriálu je 4., 5. a 6. epizoda – tedy návštěva Pekla, konverzačka v bistru, a procházka se Smrtí. Vše mezi tím je random směs rádoby fantazijních báchorek bez ladu a skladu. Prostě typická netflixovka, která si sice bezpochyby najde své příznivce a fanoušky, ale jinak své literární předloze nesahá ani po kolena, ale ani po kotníky. Komiksová série mi leží v knihovničce, a Domeček pro panenky považuju za jeden z nejlepších grafických románů co kdy vznikl, takže mám páru o čem mluvím. Jsem ale rád, že Neil je rád.... Jakožto average spánek enjoyer hodnotím 6 lapači snů z 10. Doufám že druhá série víc prozkoumá mýty, urban-legends, kosmické či božské entity a svůj fikční svět celkově. Tenhle seriál zkrátka potvrzuje, že Sandman je příliš komplexní a nezfilmovatelná umělecká látka. Ve formě kresleného animáku by šlo o prvotřídní a mnohonásobně kvalitnější záležitost. ()

Reklama

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Ta teploušská tlačenka je fakt šílená, i přes to je to do poloviny série výborný, ale pak hlavní roli ukradne Sandmanovi černá holka a začne to bejt úplně dementní. Jo a BTW opravdu nikdo neřeší černou bábu, kterou někdo v léta trvajícím spánku naštěkal a v poho porodila a ani neni úplně v prdeli z toho že většinu života prožila ve snu? asi komix logic :))) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Ne, nebude to další recenze z pera idiotů, kteří nechápou, že v amerických seriálech hrají černoši a ženy, protože je jich v USA hodně, nebo že jeden z nejvíc LGBT inkluzivních komiksů v 80. letech obsahuje ve své adaptaci LGBT postavy. Adaptace Sandmana mě samozřejmě zklamala, protože jsem fanoušek předlohy, která mi oproti seriálu přijde hlubší, zajímavější a výpravnější a ani jsem nepředpokládal, že by mě mohla uspokojit. Přesto mě nepříjemně překvapily změny příběhu a úpravy rolí postav (pro idioty: ne, nemyslím tím, že něco hraje černoch, žena nebo že některé postavě připsali minutu navíc, aby mohla být gay) oproti prvním dvěma svazkům, které nepřispěly k lepší verzi příběhu, ale spíš jí posunuly k průměrnosti. Asi nejsem sám, kdo si představoval Morfeuse jinak, než chlápka, který vypadá, že se každou chvíli rozbrečí poté, co si poslechne kárání od kdejaké smrtelnické přísné černošky ;) a výhrady lze mít i k pár dalším postavám. Seriál je natočený nenápaditě a taky vypadá po stránce výpravy překvapivě nudně - když postavy vedou konverzaci, zpravidla jen tak mrtvě stojí před zdí, na kterou efektáři později nalepí nějakou tapetu paláce nebo krajiny, je to opravdu slabota i po stránce atmosféry. Pozitivum je, že díky snaze nahustit do deseti dílů obsah dvou svazků se tentokrát nepodařilo Netflixu zničit váš čas natahovanou vatou a velmi mě překvapilo, že se Netflix snažil natočit i epizodu "John Dee si dává kávu v bistru", kterou považuji za top moment původního komiksu a i když samozřejmě umírněně, nihilistický mráz přeběhl. Věřím, že diváci neznalí komiksu ocení Sandmana pozitivněji, pokud nepatří mezi idioty, co si místo sledování děje dělají čárky tužkou do bločku, kolik černochů a LGBT dostalo příležitost. Znechucený jsem byl českými titulky - chápu, že Netflix nezaměstnává Viktora Janiše, ale dement, který neumí anglicky ani označení rodinných příslušníků nebo přeloží androgynního Lucifera do ženského rodu jen protože ho hraje žena, nebo naopak Touhu překládá do mužského rodu, protože mluví hlubším hlasem, si podle mě nezaslouží překládat jeden z nejočekávanějších VOD projektů. Každopádně by vás seriál měl inspirovat k přečtení mnohem lepší předlohy, která v českém vydání dopadla kvalitně a neměli byste se spokojit s málem. :) ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff... Tak jsem to zmáknul. Ale bylo to o chlup. Nextduhoflux zřejmě úplně zapomněl na to, že na naší planetě žije (zcela určitě) 95% obyčejných heterosexuálů (kteří zrovna nedrží ve sklepě děti jen pro prachy)!! Ale kteří si vysnili krásný rodinný život s dostatkem peněz a chytrými a zdravými dětmi. Asi si jejich scénáristé myslí, že většina rodil jsou tmavý lesbičky, gayové, nevyhrazení/nerozhodnutí a nebo bezpohlavní a že heterosexuálové jsou menšina na kterou se může srát, chcát a blejt a házet všechen bordel světa. Začíná mi to připadat jak diskriminace a hon na "normálnost"....:-D  Dvě hvězdy dávám za Korinťana, sestru Smrt a pár dalších drobností které se během těch 10 dílů povedli. Zbytek je sračka! 38% a 2*. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (9)

  • Každá epizoda má název podle dílu komiksové předlohy, s jedinou vyjímkou, a to této epizody, která měla původně název „24 hodin“. (spacemaster)
  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)
  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama