Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

Death 

všechny recenze uživatele

Slusna adaptace, nicmene vzhledem k tomu, ze to je televizni film, tak jsou triky i herecke vykony dost spatne (mozna to bylo i dabingem). Nejslabsi jsou urcite triky, ktere sice vznikly na pocitaci, ale vypadaji hur nez treba triky u filmu z 80. let. Je zde zkratka videt nevalny rozpocet. Jedine co stoji za zminku je opravdu dobry pribeh-doporucuji si ale spise precist knihu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V knižní (povídkové) předloze děj bez problémů funguje, ve filmu vyznívá vyústění s časožrouty velmi hloupě a směšně. I přes béčkové zpracování, občasné logické kiksy, slaboučké efekty a prkenné (ne)herecké obsazení (s výjimkou Davida Morse, který překlonil mé hodnocení ze dvou na 3*) se jedná o vcelku povedenou adaptaci Kingova díla. 55% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Opäť jedno veľmi slabé spracovanie Kingovho námetu. Veľmi dlhá minutáž spôsobuje, že film je väčšinu času nudný. K tomu prispievajú aj herecké výkony, ktoré predvádzajú nezaujímaví neznámi herci, ale aj Dean Stockwell a Bronson Pinchot. Jediný, kto niečo hrá je David Morse, ktorý ako by sa ocitol v tomto filme omylom. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno – většina slabých míst má svůj původ už v předloze, protože Časožrouti rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co mistrovi vypadlo z psacího stroje. Holland coby scénárista měl hodně lehkou úlohu, díky délce nemusel skoro vůbec škrtat a dialogy opsal téměř do puntíku. Výsledku pomáhá povedený hudební motiv a škodí laciné triky – když už se autoři nedokázali z nízkého rozpočtu nějak chytře vylhat, nemuseli tu hrůzu alespoň ukazovat v detailu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny mi Časožrouti ukradli, pancharti. :D Knihu jsem nečetl, tak nemůžu soudit, zda je lepší jak film, ale určitě je, protože film nedokáže nahradit představivost, kterou si vytvoříte čtením knihy. I když je doba s Časožrouty dlouhá, mně to uteklo celkem rychle, i když jsem byl na oslavě narozenin. Děj je v pohodě, pár zvratů, klasika. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama