Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto filmu pro mě byla spíš náhoda ... Po shlédnutí Bag of Bones jsem totiž maximálně rezignovala na sledování filmů nebo seriálů, které jsou natočené podle předloh Stephena Kinga ... Za zajímavosti se ale vždycky po přečtení knihy podívám, jestli byl film natočený a podívám se na fotky, které mě z 99% odradí ... U Časožroutů to bylo ale právě naopak. Když jsem na fotce uviděla Davida Morseho, bylo mě jasné, že pro tentokrát udělám výjimku a na film se podívám. Nečekala jsem nic než ohromné zklamání, ale pro Davida jsem byla ochotná to vytrpět ... Čekala jsem , že to s knihou bude mít jako vždy společný pouze název a něco z námětu se tam jen okrajově mihne ... Jaké překvapení mě ale čekalo, když jsem zjistila, že scénář je z 85% postaven na knize! Povídku Časožroutů jsem ohodnotila čtyřmi hvězdičkami hlavně proto, že mě v celém příběhu maximálně, ale opravdu maximálně vytáčela postava Diny, která prostě musela být ta nejchytřejší a nejlepší postavou celého příběhu ... Navíc mě doslova iritovalo její chování a neustálé poznámky ... Ne, opravdu jsem tu postavu neměla ráda. Navíc mě trošku zklamal konec, kdy přišlo na typické vylévání citů ... Film jsem měla původně v plánu ohodnotit o hvězdičku míň hlavně kvůli tomu, že z Diny udělali ještě chytřejší, předvídavější a otravnější postavu, než je v knize, a navíc do ní obsadili herečku, která očividně slepou prostě zahrát nedokáže ... Dalším mínusem filmu bylo docela mizerné obsazení ... Hned po Dině mě ze všeho nejvíc vadila herečka Kimber Riddle, která se do role Bethany nejen že nehodila, ale navíc ji dokonale zkazila ... Ani do role Alberta se Christopher Collet nijak zvlášť nehodil, ale je pravda, že jsem si na něj v průběhu filmu zvykla, stejně jako na zbytek obsazení. Každopádně ale obří plus, díky kterému jsem nakonec film ohodnotila stejně jako povídku, bylo obsazení Davida Morseho, který zvládl roli kapitána Briana naprosto úžasně a stoprocentně věrohodně, stejně jako obsazení Bronsona Pinchota do role Craiga Toomyho. Musím se přiznat, že si lepšího herce do této role opravdu představit neumím. Už při čtení jsem si ho představovala naprosto stejně jako Bronsona - ulízaný vystrašený magor, který je svým způsobem neuvěřitelně sexy ... A to se Bronsonovi podařilo na jedničku s hvězdičkou, takže mě ho bylo líto úplně stejně jako v knize ... A poslední věc, kterou bych ráda zmínila ... Uživatelé, kteří si stěžují na efekty, by se měli podívat na rok vydání filmu ... Podle mého názoru byly efekty na svou dobu víc než dobré a naprosto skvěle vystihly to, co bylo popsané v knize ... I když jsou zastaralé (což je vlastně otázka, protože ono některé efekty u nový filmů jsou stokrát horší než ty v tomto filmu), nevěřím, že by je v dnešní době někdo udělal líp, než tenkrát ... ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem se k tomuhle (v televizi dvoudílnému) filmu dostala a protože S. Kinga miluji, zůstala jsem. První díl byl dost nadprůměrný, atmosféra v letadle, z něhož zmizí většina cestujících za letu, byla náležitě hustá, pak to bohužel trošku spadlo, ale vzhledem k tomu, že málokterá "kingovka" se povede natočit opravdu tak, aby nás, jeho "uctívače" uspokojila (ZELENÁ MÍLE je světlá vyjímka), tohle je nadprůměr i přes evidentně televizní rozpočet triků apod. ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

První polovina je vynikající, má skvělou atmosféru a je dost napínavá. Možná by Tom Holland udělal lépe, kdyby ji o půl hodiny protáhl a Časožrouty na rychlo ukončil, protože druhá část je podstatně slabší. Atmosféra je řidší, částečně se mi nelíbil vývoj příběhu (nevím nakolik je to věrné knižní předloze) a především film ničí příšerné počítačové efekty. Každopádně na televizní film to ujde. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že človek by sa mal hanbiť za to ak sa mu páčia diela, ktoré väčšina akosi neprijala, alebo až poslala niekam do odpadu. "Langoliers" je jeden z týchto filmov. Osobne musím povedať, že neviem ako by sa to dalo zadaptovať lepšie a či by niekto reálne dokázal langolierov (príšery) spracovať dnes lepšie. Možno keby sa zmenil dizajn, ale neviem čo by pomohlo. Herci sú podľa mňa celkom fajn a občas z toho vzniká aj celkom dobrá komédia najmä v scénkach s Bronsonom Pinchotom. Je to ale verné novele, čo ma moc teší, drží to neustále v napätí a je to predsa len inovatívny nápad ohľadom cestovania v čase. Napriek negatívnym hodnoteniam je to podľa mňa dobré spracované a viem sa k tomu kedykoľvek vrátiť. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou možná trošku přestřelený ... nejspíš jedna patří vyloženě Stephenovi, a to i když jsem knížku nečetl. No.... z mýho pohledu se jedná spíš o béčkovou záležitost a to jednak kvůli nepřesvědčivým hereckým výkonům a těžce nenápadité režii. Nejsem odborník za slovo vzatej, ale vím jedno. To, že kdyby se námětu chopil někdo jiný (nehledě na to jaký to mohl být film natočený o 10 let později) tak se mohlo jednat o velkou věc... Ale i přes nudnou režii sem film nezvládl nedokoukat a ve finále jsem za to byl poměrně rád. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama