Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

willis 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečně roztažená 150 stánková novela do 3 hodin a v některých chvílích se postavy chovají dost nelogicky(při ohrožení furt něco vysvětlují i když nemají čas) a casting mi taky nesedl, ale na TV zpracování nadprůměr a příležitost pro Kinga aby si opět střihnul roličku. Je potřeba tohle zpracování hodnotit jako tv sérii, jinak by byl výsledek horší. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem bohužel nečetla, takže jsem byla v první části docela příjemně napjatá a plná očekávání, co se vlastně nakonec stane - jenže když pak na řadu přišly ty neuvěřitelně lacině a směšně vypadající trikové sekvence, takřka všechna tísnivá atmosféra byla tatam. Přesto nemůžu říct, že by se mi snímek vyloženě nelíbil - dokonce bych se klidně ráda podívala znovu. ()

Reklama

Rami 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdičky za originální nápad. Dal bych i 4 za první část, ale ta poslední mě trochu zklamala a jen prozradila (díky nepovedeným trikovým pasážím), že se jedná o Béčko (které ale klidně mohlo být skvělým filmem od A do Z). Hvězdičky strhávají především nevyrovnané výstupy (přehrávání a nevěrohodnost) některých herců. Hlavním kladem je napjatá atmosféra. Inu, škoda. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem se k tomuhle (v televizi dvoudílnému) filmu dostala a protože S. Kinga miluji, zůstala jsem. První díl byl dost nadprůměrný, atmosféra v letadle, z něhož zmizí většina cestujících za letu, byla náležitě hustá, pak to bohužel trošku spadlo, ale vzhledem k tomu, že málokterá "kingovka" se povede natočit opravdu tak, aby nás, jeho "uctívače" uspokojila (ZELENÁ MÍLE je světlá vyjímka), tohle je nadprůměr i přes evidentně televizní rozpočet triků apod. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály dle Kinga jsou velmi často až skandálně průserové. Toto není žádný úctyhodný počit, ale úplný propadák to taky není. Samotná Kingova povídka taky není extrémní pecka, ale má solidní sci-fi námět a povedenou atmosféru. Onu atmosféru se relativně dobře podařilo přenést i do filmu, který v některých momentech příjemně překvapí. Celkově tomu ale chybí větší tah na branku, kvalitnější zpracování a kratší stopáž. 55% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama