Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Halleck je obéznym chlapíkom s povesťou bezcharakterného advokáta s dobrými známosťami, ktorého po tragickej nehode na osobnom aute jeden z kolegov vrátane sudcu omilostia zo zabitia starej cigánky. Keď už sa zdá, že mu v ceste nič nestojí, opak sa stáva pravdou. Pri odchode zo súdu k nemu podíde starý "vajda", ktorý na neho uvalí kliatbu. Bill má chudnúť do vtedy, kým sa nerozpadne. Tak už máme odpoveď na otázku, odkiaľ pochádza námet k hororu "Drag me to hell". Na deväťdesiate roky celkom slušne spracovaný snímok so zaujímavou story. Divák by však okrem pár pekných gore záberov mimoriadnu atmosféru očakávať nemal. Popravde, keby tento horor nie je v dabingu, len sťažka by som mu venoval pozornosť. Na zabitie nudy, dá sa - 55%. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Filmový prepis románu od Stephena Kinga.U nás známy pod menom Kliatba.Nie najleší horror,ale ani kniha nebola taká dobrá ako iné kingovky.Ale je dosť zábavný dá sa sledovať bez nudy.Škoda že film neprišli natočiť na Slovensko,tú máme cigánov aspoň 20 krát viac ako v USA,mali by si z čoho vyberať,prípadne nejakých aj odviezť do USA.A zadarmo.Priemerný film,ale pre fanúšikov Stephena Kinga povinnosľ. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždyť to píšou pořád: Kouření škodí zdraví a zabíjí!!! Od filmových adaptací Kingova (potažmo Bachmanova) díla nečekám nijak moc, takže nejsem ani moc zklamaný. A obzvláště u filmů, jejichž literární předlohu jsem dosud nečetl, to občas je alespoň ucházející. Stejně jako v tomto případě. Prostě takřka klasická kingovská oddechovka, v literární podobě s největší pravděpodobností zcela jistě lepší, než v této, ale na pozdní večer to prostě postačí. Už kvůli Kari Wuhrer... Trošku mě zklamal závěr, ale jinak všechno v mezích normy. 2,5* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné veledílo, ale svůj účel tento horor splní. Člověk se nebojí, ale příběh na toto téma mi nikdy nevadí. Děj byl od začátku na slušné úrovni, ale herecké výkony bohužel skřípaly. Hrát ve filmu opravdoví herci, bylo by vše zase o stupínek stravitelnější. Přesto i tak jako Kinga jednohubka dostačující záležitost.. 6/10 = 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mile věrný přepis Kingovy (tedy vlastně Bachmanovy) předlohy je vcelku zábavné béčko. Na masky a ztvárnění procesu hubnutí je radost pohledět, povedla se i Lichtova hudba, minirolička Stephena Kinga (hraje lékárníka pana Bangora, to mě podrž) potěšila. Škoda, že Zhubni! nemá o trochu hutnější atmosféru... Ano, v momentech, jako je Billyho příchod do cikánského tábora nebo závěrečné Ginelliho řádění, funguje dobře, ale jinak je pohříchu nedramatický a mdlý... A ve většině případů taky ledabyle zahraný (i na béčkové poměry). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama