Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda z columbovské série mi bohužel nepřišla příliš vydařená a působila na mě příliš utahaným a zdlouhavým dojmem. Navíc ani vybrané postavy nepůsobily nějak zvlášť sympaticky, snad jedinou výjimku tvoří Haywordova sekretářka a milenka v jedné osobě v podání Tishy Sterling. V každém případě to rozhodně nebylo ani úplně špatné, byly určitě ještě slabší epizody a proto slušných 60 % si tento díl určitě zaslouží. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem mnohokrát napsal, že jednotlivé epizody stojí i padají právě s výběrem hlavního záporáka, tedy vraha. A volba herce v tomto dílu byla velice nešťastná – nulové charisma a tupý výraz ve tváři jsou jediné devizy XY. Je nepochopitelné, že vrah byl kandidátem na senátora a přesto nedokázal s Columbem rétoricky soupeřit a odvrátit tak podezření ze své osoby. Obvyklé humorné odlehčení zde také chybělo, tedy pokud někdo nepočítá za vtipné columbovské esakpády s hledáním bloku a tužky po kapsách. K nim tentokrát ještě přibyly papírové modely autíček. Jediná zajímavost pro fanoušky seriálu Ženatý se závazky. Katey Sagal, představitelka Peggy, právě zde ztvárnila mikroroli mladičké sekretářky. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politicke dily Columba byly vzdy mizerne. Presne jak pise Allan, zaporak je tu uplna nula. Protoze si vrah planuje prostrelit svoje sako (na nekom jinem), tak si jeste pred vrazdou objedna nove. To, ze vola ze sveho domu na policii mu k memu velkemu prekvapeni projde, ta blbost s petardou (kterou by museli hned najit) na konci uz nikoli. Dve hvezdy davam jen kvuli forkum u holice a krejciho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď spoločne s Columbom spoznávame smotánku Los Angeles a občas aj iných miest, nesmie chýbať samozrejme aj vysoká politika. Ako sa na "najvyšie postavených a najchytrejších ľudí" planéty patrí, ich vraždy musia byť maximálne premyslené a polícii musia spôsobiť najviac problémov. Columbo je ale stále chytrejší a keď sa to tak vezme, tak sa mal stať prezidentom USA. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná scéna s kulkou ve zdi je pro mě scénou, kterou si představím, když se řekne "Columbo". Ani nevím proč, nějak mi utkvěla v paměti, zřejmě to byl jeden z prvních dílů, který jsem v životě viděl. Jinak se jedná o takový lehce nadprůměrný díl, ale s odstupem času to nevidím tak černě. Hayward mi sice přišel jako jeden z těch slabších Columbových protivníků, ale zase nebyl úplně nejhorší. Falk jako vždy výborný a v tomhle dílu i velmi vtipný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)
  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)

Reklama

Reklama