Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější část středověku. Věk rytířů, chlapů co byli fakt třída. Elita. Žádný oplechovaný panáci v turnajovém brnění, ale do drátěnek oblečení skuteční zabijáci. Na seroš od HBO jsem se moc těšil, ale pak měl tak nějak pocit jako bych sledoval středověkou PC hru Medieval total War II, kde kromě naskriptovaných masových scén (a že jich tam moc není) jsou jen krapet lepší hraná intra. Celkově to na mně i z hlediska děje (a to mám o tomto řádu i jeho konci něco načteno) působí velmi lacině a jako takový dobrodružný film pro odrostlejší mládež, něco ve stylo Robina Hooda co běžel v TV v osmdesátých letech... Dnes dokoukán poslední díl a zůstanu u průměrného hodnocení a to dokonce slabšího! Poslední díl byl historicky hodně volný a kdo by čekal něco víc o tom jak a proč skončili Templáři, tak se to nedozví vůbec... Je fakt, že od poloviny začal být film i napínavý, ale porovnání se skutečností ať raději nikdo nědělá! Ano, Navarra resp. hrad tam byl náš Zvíkov. Od HBO jsem čekal jiný level... :-( . Tři jednoručáky. * * * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem pochopitelně žádnou historickou přesnost nečekal a s černochy a Asiaty jsem tak nějak počítal, ačkoliv jsem v skrytu duše doufal, že na ně nedojde. Ale tohle bylo přeci jenom trochu moc a k tomu všemu se tu zase všichni honěj za tim bájným kelímkem, což je už docela otravné. Každopádně i dějinná ptákovina se dá natočit zábavně, ale to tady nevyšlo. Asi největší mínus vidím v obsazení hlavního klaďase a hlavního záporáka. Představitel Landryho by byl snad typologicky vhodný, ale to by musel mít herecké schopnosti větší než neohoblovaná fošna a De Nogaret, což byl asi ústřední padouch, měl menší než nulové charisma. Ze všech postav mi tak byla nejsympatičtější královna Jana resp. Olivia Ross, které to sedlo i seklo. Příběh sám o sobě je vlastně o hledání, nalézání, ztrácení a tak pořád dokolečka. Samozřejmě je tu tajné bratrstvo, protože bez něho by to nešlo a spousta debilních vodítek, které sice nikam nevedou, ale i tak nakonec ukážou správnou cestu. Pokud by měl děj spád a celé to bylo zhusta proložené nějakými bitkami, tak by se dalo ledacos přehlédnout, ale toho se tady člověk moc nedočká. Pořádně vlastně jen na začátku a na konci. Potěší tak alespoň naše hrady, kterých si tu zahrála slušná řádka, ale to je malá náplast na velké zklamání. 35% ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že když jde o historický seriál, bude to zajímavé především historicky s fakty, které se zakládají na tom, co se opravdu stalo. Jak jsem se jen mýlil... Faktem budiž, že ne všechno kolem templářů a té doby je objasněno. Toho využili tvůrci a děj si prostě domysleli tak, aby to mělo sledovanost. Cílem tvůrců nebylo zobrazit historii, ale pouze nalákat co nejvíce diváků jednoduššího intelektu. Obrazy jsou tedy složeny především z důkladných záběrů potoků krve, vnitřností, nesmyslných dialogů, atd. Prakticky si můžete pustit kterýkoliv jiný seriál podobného ražení z dnešní doby a je to stejné. Jen tento je zasazen do přelomu 13. a 14. stol. a tajemné slovo "templáři" z něj pro cílovou skupinu dělá to, čím je bonbon pro vosu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Samo téma nabízí tak velký spektákl, že jeden by řekl, že se to nedá zkazit. Omyl. Motivy jednání hlavních postav, pokud nějaké jsou, jsou nedefinovatelné. Francouzský král opět (jak je ostatně posledních 50 let v módě) degradován na retardovaného jedince, který je obětí svého rádce. Chová se jako debil. Rádce Nogaret- tradičně mazaný Richelieu-Mazarin typ, který všechny ochcává, je nečekaně intelektem téměř na úrovni 20. století. Královna je naivní husa bez státnického rozhledu a je třeba ji chránit a nejlépe ještě se s ní vyspat. Náš Master of Temple- hlavní hrdina- je zcela nesvéprávný cholerik, který neodhalí sebemenší úskok či léčku, jelikož si nevidí na špičku nosu. Miluje královnu, spí s ní a chtějí si na stáří v Bretani postavit chloupku a v ní žít. Královna si jen není jistá, jestli jí král Filip na ten výlet do Bretaně pustí. K tomu ještě ten Svatý Grál, osud světa, který umírající Godfroi (bývalá hlava Templu) svěří právě našemu hrdinovi, primitivnímu cholerickému pobloudilci. Přestože se všichni v seriálu chovají jak pitomci, je docela fajn vidět nějaké ty koně, plechy, kříže, občas nějakou docela zručně natočenou mlatařinku, Křivoklát, Zvíkov atd. Trestuhodně zahozený námět, který už asi nikdo nikdy znovu točit nebude. 60% a to jen proto, že to důležité jsem si do děje musel "představit" sám. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím herce, výpravu ani kostýmy. Bavila jsem se, byla to výborná oddechovka, při které člověk skoro vůbec nemusí myslet, ale bavit se. Bavila jsem se jak mistrně byla vykreslená pošetilost lidská, pošetilost uctívat předměty, které někdo použil i kdyby to byl sám Bůh. Nejen uctívat, ale i kvůli nim vraždit. Lidé k tomuhle měli vždycky sklony z posvátného udělat modlu, která jim bude sloužit k jejich záměrům, nechápou rozdíl mezi bezduchou věcí a oživujícím Duchem. ,,Je to mnohem víc, mnohem víc než grál",ale nikdo neví co :-) no můžeme se dopracovat k určitému fetišismu a uctívat hrnečky a skleničky, Mnoho lidí dodneška neumí číst symboly a znamení a vidí je pořád doslovně, takže druhá část jim zůstává skrytá a doslova pro oči nevidí, protože nepřekročí hranici hmoty... ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Dekoraci a věrnou kopii Paříže odkoupilo filmové studio Barrandov. Cena není známa, když ale dekorace v srpnu 2016 shořela, byla vyčíslena na 100 milionů korun. (sator)
  • Druhá řada historického seriálu o templářích pro televizní kanál History Channel se znovu natáčela v České republice. Filmový štáb točil více jak 100 dnů v českých lokacích, ke kterým patřil například hrad Točník, zřícenina Valečov a hrad Lipnice. Natáčelo se také ve studiích na Barrandově a kulisy opět vyrostly i na pozemku za ateliéry. (Yardak)
  • Seriál se natáčel také v Barrandovských ateliérech. 26. 8. 2016 došlo k požáru, kdy shořela většina kulis. Škoda činila 100 000 000 korun, zraněni byli tři hasiči, zasahovalo 24 jednotek a vrtulník. (Korbitch)

Reklama

Reklama