Reklama

Reklama

Pozdě na hněv

(festivalový název)
  • Španělsko Tarde para la ira (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

José (Antonio de la Torre) je tichý a opatrný muž, který tráví své dny v baru s majitelem Juanjem (Raúl Jiménez) a jejich přáteli. Trpí nespavostí a zajímá se o Anu (Ruth Díaz), Juanjovu sestru, která pracuje jako číšnice v baru svého bratra a se kterou po nocích mluví po internetu. Ale pohoda jim skončí a cesta pomsty začíná, když Curro (Luis Callejo), Juanjův bratr, je propuštěn z vězení po osmi letech od loupeže v klenotnictví, kde prodavač skončil v trvalém kómatu a prodavačka byla zabita jedním ze zlodějů... (ČSFD)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (29)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Španěláci mě hned z kraje učarovali zajímavou kamerou z pohledu zadních sedaček v autě a s výhledem na řidiče. Mám pocit, že s takovým nápadem jsem se snad nikdy nesetkal a stačilo málo, aby mě kamera držela v napětí. Jenže po slibném startu se rozjel čirý průměr, který sem tam zachránila jízda v autě. Jenže pokud jsou scény za jízdy v autě nejlepší a zbytek je průměr, tak jak jinak tenhle film mám hodnotit? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok, ktorý klame "telom". Zabudnite na klasické spracovanie zosnovania plánu na dokonale prepracovanú pomstu. Toto nie je americké klišé či kórejská story, z ktorej nad priebehom udalostí divák doslova žasne s otvorenými ústami. Nie vždy musí človek pod návalom hnevu premýšľať nad budúcimi krokmi či následkami. A presne taký je "The fury of .." Skrátka, jasne a stručne popisuje "reálne" konanie muža, nezbehlého v kriminálnej činnosti, ktorý túži po jedinej veci - pomste. Možno to ozaj chcelo strhujúcejšie tempo, ktoré by si diváka obľubujúceho akciu dokázalo viac získať na svoju stranu, no vďaka spôsobu spracovania sa jedná o solídny film, ktorý stojí za pozornosť. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Civilní revenge thriller, který je v tomto případě až moc civilní. Nic proti hercům, ti byli dobří, ale celkově to na mě působilo jako snaha o něco, co by mělo přesahovat prostou střílečku. A to byla z mého pohledu chyba. Dalším nedostatkem bylo kostrbaté tempo a chybějící gradace. Kdyby to tvůrci pojmuli jako obyčejné béčko, udělali by lépe. 40% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když na to Francie sere, tak hold Revenge žánr musí převzít Španělé. Nedosahují sice intenzity a brutality Frantíků, přece jen Španělé byli vždy zajímaví svými zvraty, atmosférou a tajemností, ale snaha se cení. Film má zajímavého hlavního hrdinu, postupnou gradaci a samotnéj revenge nepatří mezi nejhorší, z židle však diváka nevytrhne. Lehce mi vadil televizní look a tempu bych určitě přidal na razanci, ale slušné. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil čirou náhodou když jsem hledal Film Le Patient(2020). Omylem jsem zadal La Patient a vyskočil na mě tenhle film. Jestli můžu podotknout tak z mýho původně hledanýho filmu Le Patient se vyklubala nuda jako prase. Kdežto tenhle film celkem překvapil. Nejde sice o nic novýho pod sluncem a tenhle revenge určitě neoslní ani svou krvavostí(téměř bez krve). Navíc má snímek i pozvolnější tempo což bude možná někomu vadit. Na druhou stranu ale působí lidsky a hlavně uvěřitelně. Oceňuji i to, že José (Antonio de la Torre) není žádnej akční hrdina ale prachobyčejnej člověk. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama